3. dag i marmelade produktionen

orange marmelade

Det tager tid – faktisk 3 dage – at lave denne engelske orange marmelade. Det meste af tiden passer det sig selv, så der er ikke det store arbejde i det.

Første dag skærer man alle grape-, appelsin-, citron- og limefrugterne i tynde skiver og lægger dem i blød i vand.

Anden dag koger man det hele op i 10 minutter, lægger låg på og lader dem igen passe sig selv.

Tredje dag (i dag) koger det i 2 timer, hvorefter der tilsættes sukker, og så koger det videre, indtil det tykner = bliver til gelé, når man hælder en lille smule ud på en kold tallerken.

Så er det færdigt. Og jeg siger bare: det er den bedste engelske orange marmelade, jeg har smagt.

Opskriften, som ikke indeholder præcise mængder i vægt, men skønsmæssige mængder i mål, er en lille mørk fotokopi af et avisudklip fra en artikel – mindst 40 år gammelt tror jeg, og jeg har aldrig fået det skrevet rent. Det kunne være, jeg skulle gøre det?

Jeg laver altid en stor portion, for det er en god gave at komme med, sådan et glas gylden, duftende, marmelade med en anelse bitter smag i det søde orange.

Der kan sagtens gå et par timer endnu, før det er tykt nok.

Men jeg glæder mig!

 

 

7 tanker om "3. dag i marmelade produktionen"

  1. Kære Hanne!
    Ja TAK, vil du ikke nok skrive opskriften ren og så måske dele den med os andre. Jeg har en svoger, jeg meget gerne vil glæde med en sådan marmelade.

  2. Uh ja, jeg havde engang sådan een opskrift, men finder den ingen steder mere!
    Jeg ville også gerne have opskriften. Måske vi kan bytte med eet eller andet?

    Mange søndagshilsner fra
    Hanne i CH.

  3. Hej Hanne – har prøvet opskriften, som du engang lagde ud, Laver den hvert år – og familien glæder sig til at få et glas i gave. Den er bare så god. Tusind tak for det.

  4. Tusind tak Hanne!
    Hvad kan jeg mon så hjælpe Dig med? Sig til, når Du kommer på noget! Min Mail Adresse har Du!

    Endnu engang, tusind tak!

    Hanne i CH.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *