Venindeaften

Jeg har aldrig haft mange veninder, faktisk lige fra min barndom har jeg kun haft få veninder – derimod mange venner af begge køn. Jeg ved ikke, hvordan andre definerer forskellen på “veninde” og “ven”?

For mig er en veninde en fortrolig ven af hunkøn, som man kan snakke med om ALT. Og helst med et mange år langt venskab.

En ven kan være af forskelligt køn, som man befinder sig rigtig godt sammen med, også gerne gennem et langt forløb.

I går havde jeg besøg af en god veninde gennem mange år – faktisk stammer vores bekendtskab fra 1973, hvor vores naboskab udviklede sig til et venskab, som vi 2 ægtepar med børn holdt fast i, også selv om begge parter flyttede andre steder hen. Vi har haft mange gode oplevelser sammen, også ferier og weekender. Og vi blev også uvenner på et tidspunkt – nåh ja, det vist mest mændene! – men efter nogle år fik vi heldigvis slået en streg over det.

Nu har mændene været borte i hhv 10 og 5 år, mens venindeskabet har udviklet sig og er blevet mere tæt.

Desværre har min veninde i de sidste år haft et dårligt helbred og har i flere omgange været alvorligt syg, så hun ikke har haft lyst til andet en telefonisk kontakt. Men nu bor vi tættere på hinanden, så vi kan godt stille og roligt ses engang imellem.

I går aftes spiste vi reste-gule-ærter sammen her hos mig, og det var bare så utroligt dejligt. Vi kunne snakke om alt – helbred, børn incl. glæder og sorger, egne problemer, vores mænd, hunde, bøger, håndarbejde, som hun ikke længere kan klare, mad, fælles bekendte, politik, samfundsproblemer – vi kom langt omkring med os selv som centrum!

I virkeligheden er vi meget forskellige, men det betyder ingenting, når bare man har det godt sammen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *