Sådan syr du en lille kurv eller skjuler

Syet kurv

Kurven, som er syet sammen af stof og foret med velodon (stift mellemlæg) kan sys lille eller stor og har flere variationsmuligheder.

Det er størrelsen på firkanterne, der bestemmer størrelsen på kurven. I dette tilfælde er det firkanterne med stedmoderblomster, som er 8 x 8 cm, der har bestemt, at kurven blev 16 cm høj og 12 x 12 cm i bunden.

Sådan syr du en kurv:

start

start-for

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du skal bruge 4 forskellige stoffer, evt. kan nogle af stofferne være de samme.

Til ydersiden: 4 kvadrater 8 x 8 cm + sømrum  i stof  1, + 4 kvadrater 8 x 8 cm + sømrum i stof 2, + 1 kvadrat 16 x 16 cm i stof 3

Til indersiden: 8 kvadrater 7,8 cm x 7,8 cm + sømrum, + 1 kvadrat 15,6 x 15,6 cm + sømrum i stof 4

Til mellemlæg: Velodon skåret: 8 stk 8 x 8 cm + 1 stk 16 x 16 cm til ydersiden, samt 8 stk 7,8 x 7,8

cm + 1 stk 15,6 x 15,6 cm til indersiden. Til indersiden kan velodonen erstattes med stiv strygevliseline.

Velodon stryges på vrangsiden af stofkvadraterne (stryg på stofsiden), og sømrummet ries omkring kvadraterne.

3

4

 

 

 

 

 

 

 

Sy ydersiden sammen. Det store kvadrat er bunden, hjørnerne vil bøje sig op på siderne. Placer de 4 små kvadrater med spidserne midt for bundkvadratet, sy dem på bunden ret mod ret med små kastesting. Idet de sys på, vil bundens hjørner bøje sig.56

 

 

 

 

 

 

7

De øverste kvadrater sys på samme måde ret mod ret på de første kvadrater, så de mødes spids mod spids med bundens hjørner.8

 

 

 

 

 

Nu er ydersiden færdig. Lad ritrådene sidde.

Vend arbejdet, så stofsiden er ud.

9

 

Sy inderposen på samme måde, men pil ritrådene ud. Den skal ikke vendes!

10

 

 

Læg den indeni yderposen og sy med små kastesting fra ydersiden de 2 poser sammen i toppen. Det kan være en hjælpe at bruge en klips til at holde de 2 poser sammen under syningen.

11

Pil ritrådene ud.

Nu er kurven/posen/skjuleren færdig!

14

VARIATION: Spidserne kan bøjes ud og ned, så den får en firkantet åbning, evt. kan der dekoreres med knapper på spidserne.

Bentes kurv

 

Eller en anden variation, syet af Bente, hvor stofferne er de samme på yderside og inderside, og hvor der er dekoreret med knapper midt på de 4 sider.

GOD FORNØJELSE! Mulighederne er mange!

26 tanker om "Sådan syr du en lille kurv eller skjuler"

 1. Tak – tak.
  Det er bare alletiders Hanne. Tusind tak – fin forklaring. Jeg købte jo også det lilla stedmoderstof hos “Hannes”, det er rigtig sødt til denne kurv.
  Jeg vil nu igang med nogle påskehøns, der skal hænge i vinduet.
  Knus Kirsten.

 2. Pingback: Firkantet kurv. «

 3. Hej
  Tak, for den fine kurv, som jeg er ved at prøve, jeg kan dog ikke få inderkurven til at passe (målene?), og senere når de to kurve skal sys sammen hvad gør jeg forkert ?? jeg er nybegynder, det er måske derfor :-))
  Hilsen Anne-Marie

 4. Anne-Marie, jeg kan se, jeg har lavet en fejl, da jeg skrev målene på det store kvadrat, det skal være 15 x 15 cm, ellers er det jo for stort i forhold til 2 kvadrater á 7½ x 7½ cm, som de skal sys sammen med! Jeg retter det, og så håber jeg, at andre ser den rettelse! Tak skal du ha’!!

 5. Pingback: Sy en lap - strik en maske » Blog arkiv » Et “påskeæg”

 6. Hej jeg er også meget glad for din beskrivelse af den søde kurv, jeg er ikke nybegynder, så jeg undre mig over at du laver alle inderfirkanterne 1/2 cm mindre, jeg har endnu ikke prøvet, kun klippet, men når jeg regner på det bliver indersiden 2 cm mindre, det syntes jeg lyder af meget
  Med venlig hilsen Lene

 7. Tak Lene for din kommentar. Jeg tror, du har ret, det er for meget med ½ cm mindre for inderfirkanterne. Det skal være 2 mm mindre for hver inderfirkant, så kommer det til at passe. Jeg vil rette det! God fornøjelse med at sy kurven.

 8. Jeg har set at du har rettet målene på indersiden af kurven, men
  du har desværre rettet det til den forkerte side, du har gjort den endnu mindre,
  Målene skal være 8.stk a´7.8 og ikke 7,2
  1 stk a´15.6 og ikke 14.8
  Med venlig hilsen
  Lene Rennison

 9. Hej Hanne.
  jeg er ofte inde på din hjemmeside for at se de mange smukke ting der bliver syet. Denne lille kurv som du har vedlagt syvejledning har jeg kopiert og vil nu prøve om jeg kan sy. Du skal have mange tak for fordi du vil dele.
  Kærlig hilsen Annie Pandora fra Skovlunde på Sjælland

 10. Hvor har du gjort mig glad i dag d. 17.06. Jeg har ledt højt og lavt efter et mønster til en kurv og fandt den langt om længe på din side. Tusind tak. Håber at jeg kan finde ud af den.

  M.v.h. L.L. Olesen

 11. Det er jeg glad for at høre, Lise Lotte Olesen! Den lille kurv, som man kan sy i hvilken str., man ønsker, er ikke svær at sy! Og der er mange muligheder, prøv at se min hjemmeside http://www.kludekoner.dk under “småting” (i venstre panel ), der er forskellige udgaver, både lavet af firkanter og sekskanter, f.eks. http://www.kludekoner.dk/forside.php?ssprog=dansk&&vispic=3963 eller http://www.kludekoner.dk/forside.php?ssprog=dansk&&vispic=3473
  God fornøjelse!

 12. Jonna – Veledon er et stift fibermateriale, lidt i retning af den gammeldags vliseline, men stivere, Man kan få den i flere kvaliteter. Det er fibre, der er limet sammen, så de tåler ikke vask. Man lægger det inden f-eks. en kurv eller skål af stof, så det holder sig stift. Man kan stryge det fast på den ene side og så stryge sømrummet om. I DK kan man købe det i patchworkbutikker, men jeg kan ikke svare dig på, om de vil sende det til Canada. Prøv og spørg i en butik hos dig, der er jo gode PW-butikker i Canada.
  Hvis Ann i Vancouver ser dette, kan du måske svare på det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *