En fantastisk aften

En propfuld kirkesal i Christianskirken, hvor tilmeldingen var for stor til “Christianshus”, menighedshuset. For at holde Auschwitz-dag for første gang i Fredericia, og samtidig opleve Arlette Andersen og se glimt af filmen om hendes overlevelse.

Jeg var så heldig at sidde på reserveret plads! Og kun 2 pladser fra Arlette, som sad med sin familie lige ved siden af.

Et vældig godt foredrag om, hvordan begivenheden “Auschwitz-dag” først mange år efter 2. verdenskrigs afslutning blev en årlig tradition, som endda var endnu flere år om at blive til noget. Foredragsholderen var meget imponeret over, så mange der deltog i dette første møde i Fredericia, det havde han aldrig oplevet før!

Det var spændende at se 3 kapitler af den kommende film + nogle små klip fra den årlige mindedag for nazisternes arrestation af unge jødiske studerede på universitetet i Clermont Ferrand.

Men det største indtryk gjorde det, at 92-årige Arlette selv svarede på spørgsmål med både alvor og humor! Og 2 skønne fællessange efter Arlettes valg!

Jeg havde bevidst ikke fotografiapparatet med, der blev filmet og fotograferet af professionelle hele aftenen, så der skal nok dukke billeder op!

Det var en kæmpe oplevelse, der fik stående applaus flere gange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *