Bane Danmark betaler!

Man får den tanke, at når det ikke er ens egne penge, så betyder det ikke så meget, hvordan de bruges? Det handler om Bane Danmark, hmm!

På vores morgentur går Diki og jeg hver dag et lille stykke på en vej, der har huse på den ene side og jernbanen på den anden, og der er en skråning ned til banelegemet, hvor der vokser lidt forskelligt. For kort tid siden blev vejen delvis nyasfalteret, udkørslen til den større gennemgående Bygade blev hævet, så vigepligt blev mere tydelig, og så blev der samtidig sat et flot nyt trådhegn op ned mod jernbaneskråningen.

Men i forgårs mødte vi en arbejdsklædt mand, der var ved at sætte nogle målepinde op. Det så mystisk ud, så jeg spurgte til, hvad der nu skulle til at ske.

“Jo hegnet skal flyttes – der er regler her i Fredericia for, at et hegn skal stå 40 cm fra kantstenen, og det gør det ikke, så alle hegnspælene skal flyttes! Du kan se den streg, jeg har sat i jorden, der skal de være!”

Det drejede sig om ca 15 – 20 cm, højst, og der var jo “ingenting” andet end jordskråningen?

“Næh, men det skal flyttes, og de galvaniserede hegnspæle er støbt ned, så det er ikke så nemt at flytte!”

Hold da op, sagde jeg, jeg kender ellers til andre steder i byen, hvor kommunen har set stort på hegnsregler (det er ikke engang løgn).

Jo, men det er jo ikke kommunen, der betaler! Det er Bane Danmark, for det er deres hegn!

Og nu har han så gået/kørt derovre med sine maskiner i 3 dage for at flytte det hegn 20 cm længere ind på skråningen og samtidig fældet det småkrat, der stod i vejen.

Bare det dog havde været her på den anden side af banen, hvor træerne er vokset så højt op på vores baneskråning, at de tager vores eftermiddags- og aftensol.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *