Et særligt billede på Facebook – med 47 års forsinkelse

Facebook er omdiskuteret – nogen kan slet ikke se, hvad man skal med det! Nogle er bange for det. Andre kan finde mange sjove ting – og f.eks. finde frem til gamle venner, skolekammerater og meget andet.

F.eks. vores bolig 1968 – 1973 i Aasiaat (Egedesminde):

– et billede, jeg modtog for et par år siden fra en webstrikker, der arbejdede der som sygeplejerske.

Og nu så jeg huset igen på Facebook, taget af en lokal den 12. december 2017, hvor dette var det lyseste tidspunkt på døgnet: Det billede (og andre nutidige) førte til udveksling af minder fra de år – og her kom så pludselig et billede, jeg aldrig har set før:

Arveprins Knud og Caroline Mathildes besøg i Aasiaat 1970 (omtalt i min “Grønlandskrønike”) – og i midten – ja det gav lige et lille gib i hjertet! – Søren!
Som den, der officielt tog imod dem og arrangerede stor frokost og forskellige “uofficielle” besøg i byen.

Søren var fungerende handelschef under sin chefs ½ års permission, og han gik meget alvorligt til den pålagte opgave.

36 år gammel og opsat på at levere det perfekte – iøvrigt uden forudsætninger – og samtidig syntes han, det var rigtig sjovt!

Så jeg synes, at man godt kan bruge Facebook til noget godt! Tak til Jørn Bjerregaard.

4 tanker om "Et særligt billede på Facebook – med 47 års forsinkelse"

 1. Kær Hanne.
  Ja, jeg kan godt forstå, hvis du fik en “ansigtsløftning” – men af de gode.
  Ja, jeg lovpriser de moderne medier – bruger dem ofte til at genskabe kontakter til tidligere bekendte – og langt de fleste syntes det er sjovt og dejligt at genskabe kontakt.
  Jeg har – godt nok gennem Familie-Journalen – for nylig fundet en gammel kollega fra den tid, da vi var på Mols-Linien sammen, samt gamle familiemedlemmer, også hvor det er længe siden, vi har haft kontakt. Herligt.
  Gode aftenhilsener fra Diana

 2. Facebook er nøjagtig det mennesket gør det til – et fantastisk medie til at skabe og vedligeholde kontakter, men desværre også et medie til at kontrollere og fornedre andre mennesker.
  Jeg forsøger at holde mig langt fra det sidste

 3. Det kan vi kun blive enige om! Og jeg deltager heller ikke i diverse former for kæde-mails/billeder, som jeg synes er SPAM, uanset de oftest er vel ment.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *