Det nye puttetæppemønster

Det er altid spændende, hvordan årsmønsteret bliver modtaget, når vi udgiver det ved denne tid.

Det er suverænt styregruppen i Projekt Puttetæpper, der bestemmer, hvilket mønster, det skal være. Som regel er vi inspireret af et eller andet, men der er nogle bestemte krav, vi stiller til det: størrelsen, der ligger omkring 24 – 25 cm på alle 4 sider. Det skal kunne sys både på maskine og i hånden, det skal kunne sys af rester, dvs ikke bestemte farver, og der må ikke være “spidser” ud til kanterne, for så vil de nemt kunne blive skåret væk, når blokken skæres ren.

De krav er det ikke svært at opfylde, men alligevel er der altid nogle, der ikke overholder dem, men f.eks. syr med en mørk farve, hvor vi forventer en lys el.lign.

Det er svært at ramme noget, som alle kan lide, der er f.eks. nogle, der ikke så godt kan lide trekanter og synes, det er svært at passe det nøjagtigt til.

Jeg tror, at det mønster, vi har valgt i år, vil være meget nem for alle! Den er enkel, der er slet ingen trekanter eller andre skæve former! Det er firkanter og rektangler! Og farverne er valgfri! Vi ber bare om en fordeling af farverne, så de holdes mørk, mellem og lys i bestemt dele af blokken.

Jeg har syet nogle modeller for at have noget at vise frem – og jeg har også prøvet at sætte dem sammen med 4 i en del af et tæppe.

Det er så spændende!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *