4. maj 2018 – vi husker og mindes!

Det er stadig en tradition for mange, at vi sætter lys i vinduerne den 4. maj om aftenen. Vi husker de 5 forbandede år og friheden, som kom med budskabet fra London den aften for 73 år siden.

2 tanker om "4. maj 2018 – vi husker og mindes!"

 1. Hej Hanne,
  Kan du faktisk huske noget fra den 4. Maj 1945?
  Jeg kan af gode grunde ikke, for jeg laa jo stadig trygt og godt i Mors mave.
  Du kan kun have vaeret knap 6 aar gammel, men maaske var den begivenhed saa staerk, at den har sat sig i erindringen selvom du var saa ung.

  • Men næste dag, da vi var hos Morfar og Mormor i nr 7, lige overfor politistationen, blev der skudt i gaderne, fpordi Hipo’erne ikke ville overgive sig. Morfar og Far stod nede i porten til butikken og hev folk ind i sikkerhed. Og vi kunne se lastbilerne komme med stikkere og tyskertøser, der stod med oprakte hænder.
   Jeg tror en 5-6 årige husker mange ting, jeg lærte at strikke og strikkede som nr. 2 strikketøj et par blebukser til dig – eller til den lillebror, jeg ønskede mig! Jeg var rasende, da du var en pige mere!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *