Det holder jeg ikke til!

Hvis denne varme fortsætter, må jeg anskaffe mig en rollator!

Jeg er svimmel, og jeg kan ikke gå lige hen ad fortovet! Så folk må tro, at jeg er beruset. 🙁 ! Det er faktisk meget generende.

Og jeg husker at drikke masser – af vand!

 

 

6 tanker om "Det holder jeg ikke til!"

 1. Et velment råd, få lige tjekket dine væsketal. Og drys lidt ekstra salt på din mad.
  Hilsen Inga Hansen

 2. Tak Inga Birthe, det går bedre i dag – det lufter lidt, og jeg har foreløbigt holdt mig til indendørs sysler med døre og vinduer åbne!
  Jeg fik en anden oplysning i går: man skal drikke andet end vand, for ellers vasker man elektrolytterne ud, og det giver svimmelhed.
  Så jeg har lavet dejlig tyttebærsaftevand!
  Jeg husker fra en “Blå Sommer”-lejr, hvor vi havde hedebølge, at vi skulle lave saftevand til børnene med salt og sukker for at forebygge hedeslag – og det lykkedes, for ud af vores gruppe på 90 internationale spejdere (12 russere, 25 polakker og vores egne 53) var der kun 1, der fik et lettere “slag”.

 3. Hej Hanne,
  Ja, salt og sukker balancen i blodet er vigtig. Men hvis det ikke er nok, kan jeg anbefale dig at gaa paa apoteket og koebe et pulver til at blande i vandet, som indeholder balancerede maengder af elektrolytter. Det bruger vi meget her sydpaa, hvor de varmegrader I har i Danmark for tiden naermest betragtes som koeligt (!). De elektrolytter der har betydning for vaeske balancen er salt, kalium, kalk, magnesium og fosfat. I mange supermarkeder kan man desuden koebe faerdigblandede soft drinks, som ofte bruges af atleter for at holde vaeske balancen iorden; f.eks. cykelryttere og langdistance loebere sveder jo meget. Et maerke jeg kender er Gatorade, men der er vist mange andre.

  Held og lykke med den varme sommer, jeg laeste at I har haft rekord temperaturer i baade Maj og Juni !

  • Jeg har aldrig før hørt om elektrolytter! Men man kan lære, så længe man lever! Jeg har det fint nu, det lufter også dejligt, selv om temperaturerne stadig er meget højere, end vi har oplevet i mange år!
   Jo, dengang vi var børn og boede hver sommer i Nyborg ned til Storebælt (jeg ser huset engang imellem, fordi, jeg kender én, der bor der, hvor der var æbleplantage!) – da var det solskin og varmt HELE TIDEN !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *