Brun sæbe? – spændende om det virker!

Ja, der blev endnu en dejlig sensommerdag, og jeg har tilbragt hele eftermiddagen derude, selv om jeg også i dag havde planer om at sy! Det kan jeg gøre, når det bliver koldere 😉

I dag prøvede jeg et råd, jeg har fået. Jeg har i mange år haft mange og rigtig flotte orkidéer og været meget stolt af dem! Det har knebet det sidste år, for jeg fandt ud af, at de havde fået uldlus! ØV!

Jeg har prøvet at sprøjte dem med et insektmiddel, og at vaske dem, men jeg fik ikke bugt med det, og selv om jeg fandt lusene på planterne og maste dem efter hånde, så kom der hele tiden nye.

Nu har jeg fået et råd af en blomsterhandler, der lyder:

Tag dem op af potterne og fjerne jorden (barkjord). Sprøjt dem grundigt med en blanding af brun sæbe og vand, også rødderne, vask potterne og plant dem i ny barkjord.

De planter, der ikke har blomster, lægges udendørs et sted uden sol, gerne med regn. De vil skyde nye, kraftige blomster!

Jeg gik meget grundigt til værks, lagde aviser ud på havebordet, så det var nemt at gøre rent efter operationen. Og nu er jeg spændt på, om det hjælper! Al den gamle barkjord går i min grønne spand, urtepotteskjulerne er også vasket, og planterne har nu fået en ordentlig gennemvanding.

Dem uden blomster og potter ligger i en kurv, som får lov at stå ude – det kan jo godt gå, når vejret stadig er mildt.

De ser fine ud nu, selv om det er en skygge af de orkidéer, jeg har haft før. Men går det godt, kan jeg så begynde at købe nye – det ville jeg jo ikke, så længe, der var lus.

2 tanker om "Brun sæbe? – spændende om det virker!"

  1. Ja, kære Hanne – jeg kan ikke dy mig, og da du jo nok ikke kan “se det sjove” i det, vil jeg alligevel vove pelsen og sige, at hvis ikke dine blomster skulle få uldlus, hvis så – jeg mener med huset fuldt af uldgarn og stoffer, er det da oplagt, de slår sig ned hos dig og dine blomster.
    Med håbet om de snart fordufter igen, får du en varm hilsen fra mig, der ikke smitter – nemlig Diana

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *