Hård hjemkørsel

Efter en dejlig og hyggelig jul i Brøndby hos Victor og hans Mor og Far, blev det en ualmindelig ubehagelig hjemkørsel!

Fra før Ringsted til efter Slagelse var der langsom køkørsel, og så blev jeg advaret både i radioen og af sønnen, der ringede om, at det ville blive endnu værre på Fyn, hvor en stor lastbil var forulykket og væltet ind over midter-autoværnet, så der var spærret helt af, mens oprydningen stod på! (Gad vide, om chaufføren var faldet i søvn, for der var ikke andre biler involveret).

Heldigvis kunne jeg tanke benzin og komme på toilettet lige før Storebæltsbroen, eller var det gået galt!

Køen startede allerede over broen, og selv om mange fulgte rådene om at dreje fra mod Knudshoved lige efter broen, kørte både de biler og vi, der blev tilbage, den langsommeste kørsel, jeg nogen sinde har oplevet. 10 – 100 cm ad gangen, hold stille – og så igen. Jeg ville være kørt fra Nyborg Ø afkørslen, men Trafikradioen advarede igen og rådede til at bruge afkørsel 46 ved Langeskov. Jeg ved ikke hvad der var værst – det var i hvert fald rigtig slemt mellem Nyborg og Langeskov, hvor 2 rækker sneglede sig af sted. Og så er der jo altid nogle, der hele tiden skal skifte plads, og andre, der er så langsomme, at en bil kan snige sig ind foran…. ØV, hvor var det træls! Da jeg nåede afkørsel 46, delte politiet bilerne, så nogle kom fra, og andre blev guidet igennem en smal bugtet sti forbi ulykkesstedet, hvor oprydningen gav en lille smule plads – der kom jeg igennem. Men der var endnu en forhindring længere fremme, som satte farten ned igen.

Hold da helt op, hvor var jeg træt i hovedet efterhånden. Det tog 2 timer at komme de få km forbi Nyborg og Langeskov, så hvor jeg kørte til København på 2 timer i søndags, brugte jeg 4 1/4 time på at komme hjem.

Heldigvis har jeg en fantastisk tålmodig hund, som lå i sin kurv i bagagerummet og ikke sagde et eneste piv! Og jeg havde vand med, men turde ikke drikke for meget, for det skulle jo ud igen! Flere steder stod en bil “smidt” i nødsporet, mens chaufføren stod og tissede – den løsning har vi piger ikke lige! Men jeg kom tør hjem!

Dejlig jul med familie – og dejligt at være hjemme igen! Jeg er sikker på, at Diki mener det samme, selv om han var sød at have med på besøg!

En tanke om "Hård hjemkørsel"

 1. Kære Hanne.
  Godt du kom hjem i gode behold efter en hård tur – ja, jeg havde ikke klaret at køre sig så langt- overhovedet. Jeg beundrer dig for, du orker køre land og rige rundt. Jeg bliver selv her omkring “Pærekøbing”.
  Ville så gerne til Davinde på Fyn, hvor jeg tilbragte alle mine ferier hos mine bedsteforældre da jeg var barn, men skal ikke nyde noget. Prøver at antyde det overfor mine børn, men endnu har ingen “bidt på” krogen, og forstået mine fine hentydninger.
  Jeg hørte i radioen, at man mente lasten på lastbilen havde forskubbet sig, og derfor var bilen væltet.
  Men godt at have dig hjemme igen, så vi kan “følge med i livets gang i Lidenlund.
  Min søn, der bor i Norge, og som jeg ikke har set i over 6 år, har været hjemme med sin dame i 4 dage, så det var dejligt at se ham igen. Og derfor var alle mine 4 børn, svigerbørn og børnebørn sammen for 1. gang til juleaften i mange, mange år – 12 i alt. Dejligt
  Gode nattehilsener fra Diana

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *