Bededags aften og varme hveder

Vi er vist noget for os selv! Også med de traditioner, vi i vores familie holder i hævd i forhold til at spise varme hveder Bededags aften!

Vi får nemlig MASSER af lækre hveder med mange slags pålæg som aftensmad, og ikke som et lettere aftensmåltid hen på aftenen.


Denne tradition stammer fra mit barndomshjem, hvor mine forældre havde butik, som havde “længe åbent” til kl 20 aftenen før St. Bededag, ligesom de havde hver fredag. Når de havde lukket butikken efter en travl dag og kom op i lejligheden, havde vi døtre te og varme hveder (el. andet brød på alm. fredage) klar til hele familien. Det blev på den måde aftensmåltidet den aften. Og det var enormt hyggeligt.

I går hos sønnefamilien var Sørens kusine med, og hun kendte slet ikke denne skik med pålæg til hvederne. Og svigerdatteren fortalte, at hun havde oplevet, at hendes kolleger heller ikke kendte til det, som hun troede var helt almindelig skik i danske familier!

Den skik tog jeg med mig, da jeg selv fik familie – dog først, da børnene ikke var helt små mere, og først efter at vi “kom hjem” fra Grønland, hvor vi, så vidt jeg husker det, ikke kunne købe dette lækre brød!

Det har selvfølgelig noget at gøre med, at hvis man skal spise aftensmad som på andre dage, så kan man ikke spise mange hveder – og pålægget passer så dejligt til hvederne. Så det er blevet en fast tradition hos os!

Christina havde sidste skoledag i går, før hun skal begynde studentereksamen. Det bliver fejret med, at alle 3. G’erne laver sjov og ballade på gymnasiet, når de får at vide, hvilke fag, de skal op i og hvornår. Så hun syntes lige, jeg skulle se hendes udklædning – ikke dårlig!

Hele den skønne klasse 3. M

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *