“Konfetti”

Endelig efter flere år med strikning og omstrikning af en Hanne Falkenberg “slå-om-cardigan” med korte ærmer, er garnet nu brugt til en anden HF model – og jeg er super tilfreds!

“LIDO” var simpelthen for kort, og selv om jeg fik 2 ekstra nøgler garn og strikkede den længere, så kom den aldrig til at sidde ordentligt på mig.

Så jeg bed i det sure æble og “strikkede baglæns” = trevlede det hele op!

Heldigvis havde jeg opskriften på en anden HF model: “Konfetti”, som strikkes i det samme garn, jeg behøvede kun at supplere med kontrastgarnet.

Og så gik det stærkt! Jeg var under 2 måneder om at strikke den nye, som er en tunika – også selv om jeg som sædvanligt har alt muligt i gang samtidig! Herunder 2 andre bluser!

Men igen var jeg ikke tilfreds! Jeg havde endda vasket den og havde den på én dag – og så måtte jeg erkende, at den, trods nøjagtig strikning efter opskriften, var alt for vid i halsen! Den udvidede sig i løbet af dagen, så den hang yderst på skuldrene, og halsåbning gik alt for langt ned på ryggen!

Så igen! Nej jeg trevlede den ikke op, men jeg pillede halsen op – ikke så nemt, da den er strikke oppe fra og ned! – og så strikkede jeg halsen efter egen idé: tog masker ind i den store halsåbning og strikkede derefter med vendepinde (German short Rows), så nakken blev højere. Endelig strikkede jeg meget stramt på pind 2½ en halskant, der er fast. Så nu sidder min Konfetti som den skal – med forbedringer!


Hanne Falkenbergs “Konfetti” med Hanne Schrøders halsudringning.

NU er den rigtig god! Den sidder pænt, og den er virkelig behagelig at have på! Det er jo også det rigtige tidspunkt, nu hvor det er en smule køligere!

6 tanker om "“Konfetti”"

    • Hej Anette, jeg har strikket str. L med pinde 3 og 2½.
      Jeg har efterfølgende strikket halsen om, da den blev alt for løs, så jeg tog nogle masker ind og strikkede “German short Rows” for at få nakken højere. Halsen blev strikket stramt på p. 2½.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *