Jeg var lige ved at glemme…

…at holde øje med mine figner!

Jeg har en flot figenbusk i forhaven, og jeg vidste godt, at den har frugter, men ikke, at de var begyndt at blive modne:

Der var sørme 3 stk fuldmodne (jeg spiste den ene omgående!), og selv om der ikke ser ud til at blive 32, som der var sidste år, så er der stadig mange.

De smager simpelthen fantastisk! Bløde og søde, med skræl og det hele!

Vi købte figentræet på en planteskole på Bornholm for mange, mange år siden, men den trivedes ikke rigtig i Brædstrup, hvor der var for koldt om vinteren, så selv om jeg vinterdækkede den med grangrene, frøs den helt ned 2 gange, og jeg troede, det var slut. MEN den skød helt nede fra roden – derfor blev den en busk i stedet for et træ! Og Søren nåede at smage de allerførste 2 figner, mens han var syg.

Den fik jeg min svigersøn til at grave op, da jeg flyttede, sammen med 2 Rhododendroner. Og den blev – lidt tilfældigt – plantet i et hjørne af forhaven, hvor det viste sig at der var fint læ og sol den ½ dag, så den har det virkelig godt! Og den har haft figner hvert år her. Jeg har ikke talt dem endnu. Jeg har skåret den lidt ned, for en af grenene er så høj, at den tager lyset fra mine Orkidéer i vindueskarmen!

Nu, jeg havde kameraet derude, skal I da også lige se, hvor flotte mine Hortensia er lige nu!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *