Scanning

Jeg skal scannes i Vejle i morgen, og så er det spændende, hvad de kan se!

Jeg har haft et par meget dårlige dage og nætter med stærke smerter, og fik endelig en tid hos lægen fredag. Alt tyder på, at det er galdesten, og det skal så undersøges ved en scanning – og så må de kloge hoveder – lægerne – finde ud af, hvad der skal ske.

Det bedste ved det lægebesøg var, at jeg fik nogle stærkere smertestillende piller end de Panodiler, jeg har herhjemme. Senere fredag var det helt galt, og jeg kunne intet foretage mig – men så tog jeg en af de nye piller (det er ikke morfin), og det hjalp i løbet af ½ time. Senere måtte jeg have en mere, men så havde jeg det godt, og jeg sov uden flere piller natten igennem – det var en stor lettelse.

Jeg har det fint nu – 1 pille mere lørdag aften, men ikke flere.

Det er også sådan jeg husker det: korte eller lange – årlange – pauser, hvor jeg ikke mærker noget, og så BANG så kommer det igen.

Jeg har for første gang nogensinde været inde på Sundhed.dk og læse mine egne journaler fra dengang i 2013/14, hvor jeg blev opereret 6 gange for at fjerne sten, men i sidste ende beholdt galdeblæren.

Nu kunne det godt interessere mig at vide, hvordan det fungerer, og det håber jeg at få svar på. For galdeblæren beskrives som “lille og indskrumpen” – hvordan kan den så producere flere sten / er det slet ikke i blæren, de produceres / holder man op med at lave galdesten, hvis blæren fjernes / hvor opbevares stenene, hvis man ikke har blæren?

Jeg ved jo, at der er masser af mennesker, der får fjernet galdeblæren, og jeg har ikke indtryk af, at de har gener af de.

Det var iøvrigt underligt at læse journalerne! Selv om jeg kender de latinske udtryk, kan jeg jo godt genkende forløbet og beskrivelsen af mig! Den er ikke negativ!

3 tanker om "Scanning"

  1. Det var da dejlig hurtig ekspedition af sundhedsvæsnet med en scanningstid allerede i morgen. Jeg krydser fingre for, at det bliver med et resultat, der kommer til at gøre en positiv forskel for dig, også selvom det måske indebærer en operation.

  2. Vejle sygehus har åben scanning hver dag kl 9 – 12! Uden aftale om klokkeslet.
    Sådan var det også, da jeg blev scannet for 6½ år siden! – hvor de fandt så mange sten. Nu må vi se, hvordan det går i morgen, og hvor lang ventetid, der er. Jeg må hellere tage strikketøjet med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *