Sølvbryllup på farten!

Ældstesønnen og hans kone fejrede deres sølvbryllup anderledes end de fleste – og jeg var så heldig at være inviteret med!

I den store VW Multivan, der har lift til hans “Genny” (Segway-kørestol) og rigtig god plads til passagerer, kørte vi dagen før sydpå til Harzen, som han kender fra mange ture på motorcykel med gutterne. Der er laaangt til Bad Frankenhausen, og den sidste del af turen foregik på snoede bjergveje!

Christian og Christina afløste deres Far ved rattet i DK og det nordlige Tyskland, en god øvelse før deres ferie næste år, hvor de har planlagt at køre til Spanien.

Et dejligt Hotel Garni ventede os i Frankenhausen med lækre værelser – det var godt at få benene strakt! Og efter udpakning fandt vi et lille sted, hvor vi fik meget lækker aftensmad – dog efter genvordigheder med at få Genny’en ind, for ramper er ikke noget, man skal regne med i Tyskland, og der var 4 trin op! Det lykkedes ved fælles hjælp samt en tililende hjælpsom mand.

Det er ikke Farmor, der har lunet den frysende kvinde!

Man skal heller ikke regne med at kunne betale med betalingskort, hverken VISA eller andre – det gælder alle mindre restauranter! Så vi måtte skrabe de fælles kontanter sammen!

Sølvbryllupsmorgen i pænt tøj og med gaver til morgenmaden!

Og så gik det af sted op til Kyffhäuser, som er et kæmpestort monument, bygget af en kejser til evigt minde! De snoede veje derop er en turistmagnet om sommeren for motorcyklister i en grad, så det kan være farligt!

Der var helt fredeligt på denne årstid. Der var en fin kørerampe derop, og ellers trapper, trapper! Også op i tårnet, hvor de unge var helt oppe – Farmor nøjedes med de første trapper.

Det var koldt og desværre tåget, men vi kunne da ane udsigten


Bemærk den flotte kørepose, som ejermanden selv har syet – og quiltet!

Derefter var Julemarkedet i Goslar næste programpunkt. Festligt og spændende – igen svært med adgang for Genny’en, bl.a. til toiletter! Og fandt man endelig et handikap toilet, så blev man bedt om bevis på, at man var handikappet!

Dejligt med et hyggeligt sted at spise


Den bedste ret, vores vegetar nogensinde havde fået: champignoner og ost i spændende sovs!
Christian og hans Far skulle selvfølgelig have schnitzel!

Turen tilbage til Frankenhausen blev vanskeliggjort af utroligt mange steder med vejarbejde, så GPS’en kom på arbejde – igen sidste stykke på snoede bjergveje og i mørke denne gang!

Sølvbryllupsmiddagen fik vi på en Asiatisk restaurant i Frankenhausen. Den mest lækre sprødstegte and på stegte nudler! Uhmm!

3 dejlige dage med gode oplevelser sluttede med et besøg i Design Outlet i Neumünster på vejen hjem. Der har jeg aldrig været før – men det var dog imponerende, hvad der var af Outlet butikker med mærkevarer – nåh ja, så også Lindt-chokolade i mangfoldighed!

Og hjemme ventede gaver og blomster!

Tak for turen!

2 tanker om "Sølvbryllup på farten!"

  1. Sikke et dejligt sølvbryllup I har været med til at fejre at i så også fik en masse ople
    Vielser med i farten, gør jo bare turen bedre.
    Vores datter Helle og hendes mand Per, fejrede sølvbryllup i juli,det var knap så eksotisk som jeres. Vi blev inviteret Egernssund gl skole, der har nogle dejlige lokaler, vi kan leje, vi fejrede min 80års fødselsdag derovre og det var perfekt.
    Vi var firs personer til sølvbrylluppet og et firemands orkester,der i den grad kunne få folktil at danse. Alt ialt en rigtig god aftenhold man kan så være taknemlig for at man er blevet så gammel at vi får lov atopleve det. Kom godthjem ad de tyske motorveje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *