Det kan godt betale sig at være vågen!

F.eks. at følge med i, hvor meget, man får i tilskud til medicin!

1 gang om året “vender bøtten”, og man begynder forfra i forhold til tilskud, så man slet ikke får noget. Det kan man godt mærke, når man får forskellige nødvendige piller.

Men man skal holde øje med kvitteringerne, hvoraf det fremgår, hvor mange procenter, for det stiger i takt med saldoen fra 0% til 85% (og 100%, men så får man rigtig meget medicin).

Jeg har gennem nogle måneder været oppe på 85%, og i dag 3/1 2020 udløber dette tilskudsår. Men jeg var opmærksom på det og var på apoteket efter en ny portion af noget af det dyreste: mine øjendråber, som jeg drypper med hver morgen.

3 små flasker koster 709,30 kr, og dem kunne jeg lige nå at få 85% på, så jeg kun skulle betale 106,35 kr. Det er også værd at tage med!

De kan sagtens holde sig, bare jeg opbevarer dem i køleskabet, jeg har brugt dem siden 2003, så det er jeg helt fortrolig med.

Der er selvfølgelig indlagt grænser, så man ikke kan købe uindskrænket til den høje rabat-takst, men før jul købte jeg de andre former for medicin op til dato, så nu går der et stykke tid, før jeg mangler – og må betale den fulde takst! Uden at fejle noget alvorligt har jeg siden 4/1 2019 fået receptpligtig medicin for 9.827,90 ! Det er simpelthen mange penge! Som mange andre spekulerer jeg ofte på medicinalfirmaernes metoder! F.eks. var der en periode i foråret, hvor mine øjendråber ikke kunne købes eller skaffes hjem overhovedet. Øjenlægen skaffede et alternativ, og da man så kunne få “det rigtige” igen, var prisen fordoblet flere gange – svineri, mener jeg!

4 tanker om "Det kan godt betale sig at være vågen!"

  1. Jeg får medicin for ca 11000kr om året, jeg er bare så heldig, at vi har været medlem af Danmark siden 1967. Så jeg betaler ikke selv noget, men lægger kun penge ud i en mdr.

    • Godt for dig Lykke! Jeg er også medlem af Danmark, men ikke i den dyre gruppe! Så jeg får da noget, men langt fra det hele.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *