Koldskål, tomatsuppe og panodiler!

Det har været menuen i dag, hvor jeg omsider traf en beslutning og fik en “tolvårs tand” = den bagerste kindtand trukket ud!

Det gik helt utroligt flot! Tandlægen og jeg havde lige en lille snak først, om jeg skulle bevare den tand og få visdomstanden ud i stedet – men der er kæmpestor forskel på både omkostningerne og processen, idet visdomstanden, der “ligger ned”, i så fald skulle fjernes ved en operation på Implantatscenteret i Brædstrup. Hvis jeg kommer til at savne den tand, kan jeg få et implantat i stedet – nu må vi se.

Det er helt utroligt, hvordan man kan bedøve nu om stunder! Jeg har altid forsøgt at undgå at blive bedøvet i munden, jeg syntes, at “stikket” var værre end f.eks. en smertefuld udboring af en tand! Men nu mærker man det overhovedet ikke, og min tandlæge er meget omhyggelig og giver bedøvelsen á flere gange, før hun går i gang med at fjerne tanden.

Da bedøvelsen dampede af, fik jeg da ondt, indrømmet, men et par panodiler kunne klare det. Og så gik jeg lige over til flydende kost, i hvert fald i dag.

Regningen er betalt (det er noget af en timeløn!), nu kan jeg så vente på tilskudet fra Danmark!

2 tanker om "Koldskål, tomatsuppe og panodiler!"

  1. Håber du har det bedre, jeg har fået alle fire visdomtænder skåret ud, tre på en gang to forover og en i undermunden, man kan forbløde hvis de tog begge i undermunden, så det blev gjort 2 mdr senere, jeg var 22 år.
    I dag skal alt gøres til noget særligt, jeg betalte for en udtrækning, ikke noget ekstra.
    Min den yngste har også fået det gjort, hun fik dog syet hullerne, så de helede hurtigere, men heller ikke en særpris.

  2. Jeg blev også syet efter den udtrækning af kindtanden i dag – men tråden falder selv ud.
    Jeg tror ikke, jeg får visdomstanden ud, den sidder godt nok. Jeg har en mere, som der ikke er problemer md.. Den aktuelle har hele tiden været et problem pga den måde, den sidder på, eller rettere ligger! Det er derfor, tandlægen ikke kan komme ind under og behandle det hul, der var i 12-års tanden, som nu er væk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *