SWAP af 272 blokke Ditzy Donuts

Så blev der swappet (byttet) 136 sæt á 2 blokke i gruppen “SWAP af Ditzy Donuts blokke 2020/21 for oktober.

33 deltagere har sendt blokkene til mig, der sendes i sæt á 2 blokke, hvor man højst må sende 5 sæt pr. måned. De sender selv frankerede svarkuverter med, og jeg bytter dem rundt, så de får samme antal retur, men syet af andre.

Det er en slags kædebreve, men fordi det er én person, der tager imod og sender, er der ingen, der bliver snydt, for de får samme antal, som de sender.

Klar til swap af ca 1/3 modtagne blokke

Det er meget nemt at forestille sig, hvor galt, det kunne gå, hvis alle selv skulle sende blokke ud til andre – også hvis det var efter en liste. For der er 94, der har meldt sig til projektet, så der ville være mange, der blev snydt!

Jeg havde en anelse om, at det ikke var alle, der ville deltage aktivt – altså sy blokke, så jeg bad om, at man skulle skrive til mig, hvis man kun ville følge med / kigge på. Det var der 35 (!), der gjorde – OK, så behøvede jeg ikke at tælle dem med, når jeg meldte ud, hvornår grænsen for deltagere var nået. Det vil sige, at der var 59, der havde til hensigt at deltage aktivt! Og så satte jeg stop for flere deltagere og beklagede over for dem, der efterfølgende gerne ville være med.

Men nu har vi swappet i 2 måneder, og der er kun 37, der har været aktive!! Nogle af dem kun i den ene måned, de fleste af de 37 i begge måneder.

Jeg forstår det ikke! Hvorfor melder man sig til, hvis man ikke vil deltage?

Endda efter at jeg har opfordret til at melde ud, hvis man kun var med som passiv?

Det betyder, at der var 22, som kunne have fået en plads, men som jeg måtte afvise.

Lidt sur må man vist godt have lov at være!

Men det kommer desværre ikke helt bag på mig (og det var jo derfor jeg åbnede for, at man kunne være med som passiv). For jeg har oplevet det i andre sammenhænge: Ih, man vil gerne være med! Og man skynder sig at melde sig til – men gør ikke noget ved det, selv om alle får både mønster at sy efter og vejledninger til processen.

Det sker også ved “Begivenheder”, som det kaldes i Facebook-sammenhæng. Man kan hurtigt melde ind på et arrangement, ovenikøbet både som “deltager” og eller som “måske deltager” (som ikke lover noget.)
Men når det så kommer til den endelige tilmelding (som man klogeligt kræver på mere bindende måde), så er det kun en del af de “tilmeldte”, der faktisk vil deltage. Nogle gør sig endda ikke den ulejlighed at melde fra på den første liste!

I dette tilfælde har jeg det personligt fint med at “swappe” for færre deltagere, end jeg havde forberedt mig på (og det koster mig jo ikke noget).

Men det er da ærgerligt, at jeg måtte sige nej til nogle, der (måske) gerne ville have deltaget aktivt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *