Et lille “mirakel”

Hold da op, hvor Diki smasker, når han får boller i selleri! (Det vidste jeg ikke)

Eller: afviseren i bilen klikker himmelhøjt!

Og: min symaskine larmer! Det samme med tasterne på tastaturet!

Og mange andre ting lyder højt og skarpt – fordi jeg afprøver høreapparater for tiden!
Jeg vidste selvfølgelig godt, at jeg ikke hører helt super godt, jeg må skrue op for TV og radio, og stemmer i telefonen er utydelige, (sommetider siger jeg bare ja og nej, som jeg tror, det skal være).
Jeg er også blevet høretestet for nogle år siden, men det var bare et høretab, man kaldte “alderssvarende”, som ikke gav anledning til foranstaltninger.

Men nu var jeg blevet lidt træt af det og tog imod et tilbud om “gratis testning” af høreapparater. Og jeg må sige, at de overgår min forventning!
Jeg kunne selvfølgelig godt være gået igennem kommunen, men jeg ved, at det har laaange ventetider. Så jeg henvendte mig samme sted, som jeg var med min søster for nogle år siden, da hun havde nogle få dage i DK til at få installeret et nyt høreapparat (hun har været døv på det ene øre siden en operation som barn).

Audio Nova har en meget fin service, og jeg er rigtig glad for at få lov til, uden nogen forpligtelse til køb, at både afprøve og få tilpasset de små tingester. Der er godt nok sket meget på det område, siden Søren for mange år siden fik et par store klodser at stoppe i ørerne, som han aldrig kom til at bruge, fordi de var så ubehagelige og – netop klodsede. Så de lå som i mange andre hjem i skuffen!
Det gør mine ikke! Jeg har dem på hver dag, man skal se godt efter for at få øje på dem, og om natten hviler de i en lille oplader.
De er forbundet med min mobiltelefon og Bluetooth, så jeg får signal direkte i ørerne. Og da jeg syntes, at de høje skarpe lyde var FOR skarpe, blev de reguleret, så jeg kan holde det ud. Og nu har jeg også lært at styre det via telefonen! Hørekonsulenten syntes, det var sjovt, at jeg spurgte i en mail, om han kunne fjernstyre apparaterne? Det var han ikke vant til fra en-ikke-helt-ung-dame at blive spurgt om! Han skal faktisk lige have frisket sin viden op, før vi prøver det af!

Nu skal jeg lige en tur omkring ørelægen for at få tilkendt retten til tilskud, men jeg er indforstået med at betale en del af det selv, selv om jeg godt kunne få det hele gratis incl. ventetid!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *