Mortens aften på forskud

Det kan være praktisk at holde Mortens aften på en anden ugedag, når 10. november er arbejdsdag for de fleste i familien. Og det var det ældstesønnen m/familie gjorde, så det blev søndag = i går, hvor de havde inviteret “de gamle koner” = Sørens kusine og mig.

Samtidig blev det en præsentation af starten på deres udskiftning af spisestuemøbler (de startede med stuemøblerne for kort tid siden, men dem har vi set!)

Egentlig var problemet, at sønnen gennem lang tid (1-2 år) havde okkuperet spisebordet med sin symaskine! – helt galt gik det for et år siden, da han fik den kombinerede sy- og broderimaskine, som han laver de mest fantastisk flotte ting på. Lige for tiden laver han stof-mundbind til hele familien og hans venner, med broderier på forsiden – han har travlt!

Så de fandt i IKEA et lækkert skuffedarium til alle småting + masser af tråd, samt et godt bord på hjul til symaskinen. Det er håndterligt og en god løsning. MEN “kommoden” kunne lige akkurat ikke være der, hvor den skulle stå ved siden af vitrineskabet i fyrretræ.

Så af sted til IKEA igen, og nu har de sammensat et rigtig flot nyt vitrineskab i hvidt! Overskabe med glaslåger til de fine crystalglas, han købte i Polen i 1993, hvor han og jeg sammen med 12 spejdere besøgte vores polske venskabsgruppe og lå i lejr sammen med dem i en stor skov. På hjemvejen holdt vi pause i en by, hvor spejderne kunne få brugt deres lommepenge og købe souvenirs med hjem – det blev så til starten på et stel af fine glas, som senere blev suppleret. De ser rigtig fine ud i det nye skab! Underskabene er store skuffer, hvor porcelænet står, det er virkelig praktisk og nemt at tage tallerkener frem derfra! Og så ser det jo godt ud.

Det er også dejligt for os 2 gamle familiemedlemmer at se “arvestykkerne” komme til deres ret: Det smukke Bornholmer “dameur” er et arvestykke fra kusinen og hendes afdøde søster – arvet fra deres Far, som havde fået det bygget! Sølvtøjet stammer også fra søsteren, og porcelænet har de fået af mig, da jeg flyttede fra det store hus. Jeg elsker den slags fine ting, der fortsætter i familien!

Andestegen var perfekt, vi spiste, så vi var ved at revne! Og desserten indeholdt foruden is og frugt de lækreste Brownies, som Christian havde bagt!

Vi var inviteret allerede til eftermiddagskaffen, og invitationen indebar transport, så vi blev hentet i hhv. Vejle og Erritsø, og kørt hjem igen af Christian i den store bil!

Diki holdt mest til i køkkenet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *