Weekend midt i ugen

Julegaven fra ældstesøn og svigerdatter har ikke kunne indløses før nu! Corona og arbejde har været i vejen.

Men nu blev kusinen og jeg – “de 2 gamle” kørt nordpå i den store “karet” med kørestol, rollator og godt humør – og tænk engang: i super dejligt vejr, høj sol, lidt skyer og blæst – det helt rigtige vejr for Nord-vest Jylland!

Første stop: Thyborøn, hvor vi besøgte det fantastiske “Sea War museum”, der er fyldt med fund fra 1. verdenskrig, som dykkere har bjerget, og som er blevet sat mere eller mindre i stand og/eller pudset op. Det er virkelig utroligt, så meget og så veldokumenteret det altsammen er! Virkelig en udflugt værd!

Kørestole anno 1916 og 2021

På udendørs arealet ud mod vandet var Mindeparken, et meget smukt monument over de skibe, af forskellige nationaliteter, der mistedes i “Jyllandsslaget” – Verdenshistoriens største søslag!

Alt det blev vi sultne af! Men i det pludseligt gode vejr var der rigtig mange turister, så det kneb lidt med at finde et sted, hvor vi kunne nyde en dejlig fiske-frokost i solen!

Solen stak, men parasollen blæste væk, så jeg lånte sønnens kasket!

Turen gik videre nordpå med færgen til Agger Tange og Agger gennem Thy Nationalpark – virkelig smuk natur!
Og derefter til “Cold Hawai” / Klitmøller, hvor vi igen var heldige med vejret: det blæste lystigt, så surferne og kite-surferne havde fine vilkår!

Sønnen tog nogle fine film, men dem kan jeg ikke vise. Og han selv nøjedes med illusionen!

Fremme ved målet og dejlige værelser – ikke mindst den flotte suite, som udgjorde handicap-værelset, hvor vi kunne lave os en kop kaffe og hvile lidt ud inden aftensmaden.

En kæmpestor peberbøf udgjorde middagen – og en sød tjener anbefalede os en super lækker rødvin!

Det var et dejligt sted, gode senge, flot udsigt mod vest og lyden af havet at falde i søvn til! Stor morgenbords buffet – og så af sted igen sydpå.

Vi besøgte Thorupstrand og “Gutterne på kutterne” i storm så stærk, at vi næsten følte, vi skulle vælte!

Og så var det sidste trip ned forbi Aalborg og et lille smut til Klarup, hvor vi boede de første 6 år, efter at vi kom hjem fra Grønland, men flyttede fra for 42 år siden! Naboerne bor der stadig, så vi skulle lige se, om de kunne kende os – det kunne de ikke umiddelbart! Men det var rigtig hyggeligt!

Nu regnede det – men skidt med det, vi skulle bare lige ramme en kro, hvor 2 af os havde set i TV, at de serverede en fantastisk “pramdragergryde”, og beliggende lige ned til Gudenåen. De kunne ikke huske, hvad kroen hed, men jeg regnede ud, at efter beskrivelsen måtte det være Kongensbro Kro, der netop har den beliggenhed. Der var dog noget galt, for den skulle være hvid med toppede brosten, denne var gul med asfalt, men græsplænen var godt nok oversvømmet og flagstangen stod der også ud mod åen!

Og de havde også “Pramdragergryde” på menuen, som vi fik lov at få serveret, selv om det var midt mellem frokost og aftensmad! Men vi fandt så også ud af, at det ikke var den rigtige kro – det er Svostrup Kro, de har set i TV, men det meste passede! Og maden var god og rigelig!

Det var en gevaldig udflugt! Tak for julegaven!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *