“Yderborten”

De, der har strikket Marysvøbet / Det hele Kongerige / Prinsetæppet (kært barn har mange navne, egentlig er det et traditionelt shetlandsk Hap-shawl!), ved, hvad “yderborten” er: den smalle yderste bort, som slutter svøbet af. Der er så langt rundt om svøbet med den brede old shell blonde, at man bruger næsten lige så meget garn til den, som til hele den første del af det! Det kommer bag på mange!

Den begyndte jeg på i går, og som de andre gange, jeg har strikket dette svøb, havde jeg problemer med at huske mønsteret. Det er mærkeligt, men jeg ved, at mange andre har samme problem! Der er faktisk kun 10 pinde over 17 masker, og de første og de sidste 3-4 masker er det samme hele vejen – og alligevel er det svært at huske! Jeg tror, det er, fordi der ikke er en logik i det lille mønster!

Jeg får hjælp fra et diagram, som Lotte Wackerhagen har lavet og givet mig (det er i mellemtiden blevet lagt gratis ud på en gruppe på Facebook), jeg var ved at blive “tosset” over det skrevne mønster første gang, jeg strikkede det.

Nu har jeg strikket ca 1/8 af den lange bort, og nu kan jeg det udenad, men skal alligevel tælle indeni hovedet hele tiden!

3 tanker om "“Yderborten”"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *