Godt Nytår 2023

En dejlig stille og rolig jul er slut, et dejligt roligt Nytår er lige over!

Begge dele passer mig rigtig godt!

Som mange gange før var Sørens kusine Gurli her i juledagene, vi har det samme tempo og hygger os godt sammen! Vi kan ikke spise så meget, som vi – og familien – kunne før, vi “løber” heller ikke så stærkt – men vi kan stadig snakke og hygge os!

Ældstesønnen hentede hende i Vejle den 24. og kørte hende en tur til Esbjerg, så hun kunne besøge sine forældres og søsters gravsted, det vil hun meget gerne, og der er nu kun hende tilbage af familien!

Jeg har plads til, at hun kan bo her (når jeg har ryddet op på arbejdsværelset, hvor jeg har en sovesofa), så de hentede også Diki og mig, så vi kunne holde Juleaften sammen med ældstesønnen og hans familie, dvs Christian, Christina og hendes kæreste Felix.

Det er altid meget hyggeligt – dejlig mad, flot juletræ med både el-lyskæde og mine Georg Jensen-lyseholdere, som nu har fået el-lys, det er dejligt trygt, når der også er 2 hunde, hvoraf den ene er en nysgerrig og legesyg hvalp!

Og et bjerg af gaver! Men vi spiser tidligt, og dermed er der også god tid til at pakke alle gaverne op. I vores familie har vi altid pakket én gave op ad gangen, i tilfældig rækkefølge, de unge mennesker tager pakkerne under træet uden at kigge på gavemærkerne, det giver en fin vilkårlighed. Og der skal kigges grundigt på hver eneste pakke.

Jeg tror, det er mange år siden, jeg har fået så mange (og dejlige) gaver! Og kun 2 ens! Så det var nemt at bytte efter juledagene. Og der var også en overraskelse, nemlig en meget flot, stor, helt rund sten, som datteren havde malet med nisser til mig – helt ny model! Jeg elsker hendes fine sten!

Det var en dejlig aften! Jeg er ikke helt sikker på, at Diki syntes det samme, for den lille 3 mdr. hvalp Yuki ville jo lege med ham HELE TIDEN! Og det kan han ikke holde til! Så han sov næsten et helt døgn bagefter!

I juledagene hyggede Gurli og jeg os med lidt dejlig mad og masser af hyggesnak og TV, inden ældstesønnen kørte hende hjem til Vejle igen, som han havde tilbudt.

Og nu knitrer strikkepindene igen, for Felix har fået lov at ønske sin julegave, og det bliver en dejlig “Oslo-hue” i en skøn vinrød farve, dobbelt Arwetta garn – det er så dejligt at strikke med!

Jeg havde også strikket nogle af julegaverne, bl.a. fik Gurli det skønne røde “Sophie’s Shawl”:

og til svigerdatteren i Brøndby samme sjal/tørklæde, strikket i det skønne, bløde UNIKAT fra Zitron, 100% merino uld.

Det er virkelig en dejlig opskrift fra “Petite Knit”.

Jeg havde også strikket sokker til svigersønnen og svigerdatteren her, og når huen (snart) er færdig, går det løs med sokker til de frysende i Ukraine, som vi er blevet enige om på Depotgårdens tekstilværksted at strikke af indsamlede garner og garnrester – jeg er ved at samle sammen! Vi er i kontakt med en lokal Ukraine-gruppe, som sørger for at sende dem derned, de fryser jo forfærdeligt!

Diki er luftet, før det blev mørkt, og nu sover han heldigvis det meste af tiden roligt, og hygger sig afslappet!

Jeg vil ønske alle venner et rigtig godt Nytår 2023 med ønsket om FRED !!!

5 tanker om "Godt Nytår 2023"

 1. Tak, og i lige måde, kære Hanne.
  Dejligt du stadig orienterer os om “Livets gang i Lidenlund”
  Mange gode hilsener fra
  Diana i Ebeltoft

 2. lyder som nogle dejlige dage du/I har haft. vi er også mange heroppe der strikker til Ukraine. udenrigsministeriet har påtaget sig transporten, og for nylig blev der sendt 9 tons med strikkede sweatre og sokker og huer og vanter + restlagere fra mange af forretningerne der sælger vinter töj. dejligt at kunne hjælpe de stakkels mennesker kun lidt.
  kh.fra Island
  Frida

  • WAUWW! Frida – det er da fantastisk! Jeg er ikke sikker på, at entusiasmen er SÅ stor her.
   Men lige præcis her i Fredericia sker der noget! En lokal forening af herboende ukrainere står i spidsen, og så er der mange, der er med. F.eks. hos min datter (der har en lille ukrainsk familie som genboer), står der en stor spand med låg udenfor, som mange har lagt tøj i gennem flere måneder, hun tømmer den flere gange om dagen! Og lige nu samler de ind af stearinlys-rester, de bliver smeltet om på en måde, så de også kan bruges til at lave mad over! Vi må hjælpe, hvor vi kan – det er forfærdeligt, at et helt folk i et stort land bliver behandlet så brutalt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *