Alarmen afblæst!

Efter et par nervepirrende dage, hvor jeg oprigtigt troede, at Diki var alvorligt syg af sine hjerteproblemer, er dagen i dag lys og lykkelig!
Diki er ikke rask – men han er, som har været det sidste ½ år: glad og veltilpas!

Jeg ved godt, jeg er pylret! – men Diki er en stor del af mit liv, og de sidste 2 år har jeg levet med den viden, at han pga en hjertefejl har en begrænset tid hos mig!

Jeg skal “bare” passe på ham, han tåler ikke anstrengelser! Og det var det, der skete i lørdags, hvor vi var til fødselsdag i familien. Familien omfatter nu også en Fransk Buldog hvalp, Yuki på ca ½ år – mit barnebarns lille hund, som vi har hilst på et par gange – men som nu er blevet større og frækkere, og som frygtelig gerne vil lege med Diki!
Men det gider Diki altså ikke! Yuki er dog meget vedholdende og prøver på alle mulige måder at opfordre / drille Diki, så som noget meget sjældent bjæffede han af Yuki og viste tænder – det havde overhovedet ingen virkning!

Derimod kunne den mere end dobbelt så store Labradoodle Mickey , som også var med (gode venner af familiens hund) godt sætte sig i respekt – han gider nemlig heller ikke det lille myr, men Diki og Mickey er rigtig gode venner, fordi de har kendt hinanden, siden Mickey var hvalp! Så er det nemlig stadig Diki, der er “den voksne”! – Ja hunde har deres eget hiraki og kropssprog!

Det var åbenbart for anstrengende for Diki, så han var dødtræt, da vi kom hjem, og smed sig omgående i en sofa og snorksov. Det gjorde han så også hele søndagen – men det var jeg forberedt på, så jeg lod ham bare være.

Derimod blev jeg urolig, da han mandag stadig var helt udmattet og slet ikke ville noget som helst, ikke engang spise! Og vores ture blev også meget korte, for han nærmest kravlede af sted bag mig, langsomt – langsomt. Han hostede også meget, og det er tegn på at hjertet ikke pumper godt nok (derfor får han både hjertepiller og vanddrivende piller).

Så det roterede i mit hoved! Er det ved at være slut nu! Han har ellers haft det godt det sidste ½ år, godt humør og glad og livlig! I nat var jeg vågen nogle gange og kunne ikke høre ham (hosten), men lod ham være, og så begyndte tanken om dyrlæge i dag at melde sig – UH jeg hader tanken!

Da jeg tændte min sengelampe kl 7 som sædvanligt, lettede han fra sin kurv og kom hen til mig, og ville gerne op i sengen som alle andre dage! Han var glad og veltilpas og nød børstningen, som han altid får, inden vi går vores morgentur!

Nøj, hvor var jeg lettet og rørt! Min dejlige, elskede hund er helt sig selv igen! Og han gik også, som han plejer – foran mig og “læste aviser” og fik gjort, hvad han skulle, på den sædvanlige rute.

Og for nu lige at understrege, at alt er fint, skulle vi lege, mens jeg spiste morgenmad (han skal nu normalt vente, til jeg er færdig), med “skildpadden”, som han har haft fra han var hvalp – jeg skal kaste den, så han kan fange den og komme med den igen-igen!

Vi skal ikke til dyrlæge! Ikke endnu i hvert fald! Sønnen forsøgte ellers i går, da jeg fortalte om min uro, at forberede mig! – men ingen ved det jo bedre end jeg selv: der er begrænset tid, men det er så ikke nu!

2 tanker om "Alarmen afblæst!"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *