Tab og vind…

..med samme sind! Ja, det gør vi også, når vi har vores lille BANKO-spil 2 eftermiddage om ugen i vores senior andelsbolig fællesskab!

Det er først og fremmest hyggeligt – og frivilligt – langt fra alle, der deltager, men vi er som regel 6-9, der kommer med hver sin lille pakke til spillet + 15 kr for kaffe og hovedpræmie, som er en flaske vin.

Vi spiller med 3 kort hver om pakkerne først = en række fuld = en pakke, som kan være slik, frugt, lys, servietter el.a., og alt er meget velkommen. Til slut spiller vi hele kortet fuld, som indbringer flasken.

Og så er der kaffe med kage, som vi skiftes til at sørge for, oftest hjemmebagt, men det er også OK med færdigkøbt.
Det kan der godt gå et par timer med, og det er meget hyggeligt.

Jeg er ikke den, der vinder oftest, men det betyder ikke så meget.

Men lige i går gik det helt amok for mig! Allerede det første spil havde jeg meget hurtigt en række fuld (der var andre, der dårligt nok havde brikker på endnu!) – og næste spil fik jeg også banko! Men så har vi lavet vores egen regel: man må kun have banko 2 gange – det er meget rimeligt. Så da jeg i 3. spil også havde banko, hviskede jeg bare “banko” til stor moro for alle! Og minsanten fik jeg “hviske-banko” en 4. gang! Dvs at ud af 6 spil fik jeg banko de 4 gange! Der var en anden, der også fik banko 3. gange – men altså kun fik præmie de 2.

Det var virkelig morsomt, vi grinede allesammen. “Heldigvis” fik ingen af os 2 banko i det sidste spil om vinen!

Jeg har prøvet det samme for flere år siden, og så kan der gå mange gange, hvor jeg går hjem med tom taske! Men jeg spiller med hver gang, også selv om jeg ikke “må” vinde, det er selvfølgelig sjovere end bare at se til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *