Gærsvamp!

Den gode eller den dårlige nyhed?

Whisky var hos dyrlægen for at få taget tråde ud, og det gik igen så fint. Når bare jeg drejer hans snor et par gange om snuden, og jeg holder om ham og beroliger ham, så er han pacificeret, og så forholder han sig rolig, mens den søde dyrlæge gør, hvad hun skal.

Det gode er, at prøverne viser, det sorte udslæt skyldes en gærsvamp. Jeg så nogle billeder i en bog – du alt forbarmende, det kan blive slemt! Det er hans heldigvis ikke. Det er begrænset til nogle partier i nakken, på halsen og i lysken. Og det er allerede lidt afbleget. Til gengæld er han begyndt at klø lidt på det ene i nakken.

Det dårlige er, at sådan en gærsvamp er en sekundær lidelse, der altid skyldes noget andet! Og dette “andet” skal man så finde ud af, hvad er. Det er sandsynligvis en form for allergi, uvis overfor hvad?

Så nu får han en salve for at han ikke skal klø hul i nakken. Samt en specialshampoo, som de angrebne steder skal vaskes med 2 gange om ugen. “Kan du vaske ham?” spurgte dyrlæge. Ja, ja, jeg vasker ham i brusenichen, det gør jeg normalt ikke så tit, men det er ikke noget problem. (Hun synes nok, han er stor for mig!)

Når så udslettet forhåbentligt er væk, kan vi prøve os frem med foderet, måske skal han på et special foder i 2 måneder. I den tid må han så slet ikke spise andet, heller ikke godbidder! Som dyrlægen sagde: “Det er ofte værst for ejeren!”

Ja, og dyrt! Men sådan er det jo. Jeg skulle jo nok helt fra starten have tegnet en sygeforsikring, det er jo ikke første gang, han koster i dyrlægeregninger.

Jeg er nu nok af den overbevisning, at det var det, jeg dryppede ham med for flåter og lopper, han reagerede på, for jeg har ikke ændret på hans foder.

Men i hvert fald kan jeg slappe af nu, for lidt urolig har jeg da været. Og børnene har også fulgt med i “sygehistorien”.

5 tanker om "Gærsvamp!"

  1. Hanne, du har nok ret i at det er midlet du bruger imod lopper/flåter ham ikke kan tåle. Det kan vores hund heller ikke. Så vi bruger hvidkøg istedet for, i små mængder.

  2. Hej Hanne.

    Det er da godt det ikke var noget slemt, så kan du da slappe lidt af, men det bliver jo nok hårdt uden godbidder.

    Godt du hygger dig med børnene.

    Kh fra Laila

  3. Hej Hanne

    Jeg er også holdt op med at give min hunde det gift i nakken.
    Han begyndte også at bide sig efter at have fået det.
    En af mine veninders kat blev også ,endda meget dårlig efter det middel.Hendes andre katte ( for den døde af det ) får nu en indsprøjtning hvert ½ år af dyrlægen i stedet for.

    Mange hilsener
    Ingrid
    Samsø

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *