Guld værd

Mit roterende skærebrædt er guld værd!

F.eks. når jeg har nogle blokke, der er syet i hånden over pap, så kan de godt være lidt ujævne, når pappet er taget ud (her en 2011-blok til et puttetæppe). Men blokken skal selvfølgelig være lige i kanterne, og blokkene skal være nøjagtigt lige store.

Så jeg lægger blokken nogenlunde lige på den roterende skæreplade (det er kun for nemheds skyld, at den ligger ovenpå en alm. skæreplade) og lægger skærelinealen ovenpå. Den første skårne side er nu rettesnor, når de andre sider skal skæres, men jeg lader blokken ligge på brædtet og..

..drejer pladen en kvart omgang, før jeg lægger linealen på og holder øje med, om målene passer – incl sømrum, før jeg skærer.

Igen det samme, indtil alle 4 sider er skåret, uden at jeg har løftet blokken af pladen (med risiko for, at jeg kommer til at lægge den skævt).

Og så har jeg en nydelig nøjagtigt skåret blok, klar til at sy sammen på maskine. Bemærk stakken af skårne blokke i baggrunden og bunken af afskårne strimler.

5 tanker om "Guld værd"

  1. Hejsa Hanne!
    lige en lille hilsen; vi sidder paa vores hotel til morgenmad; inden vi koerer videre til Normandiet: Det er vildt at man kan gaa ind paa din blog hernedefra: Vi ses Knus Birthe

  2. Hej Hanne. Nej hvor god en blog – også til rester. Det du syede sammen i de stærke farver var også flot, men jeg er nu helt vild med dette. Smukt 🙂 Mvh Pia

  3. Pia, det er “puttetæppe-blokken”, som vi i 2011 syr blokke til puttetæpper efter.Mønsteret kan købes på Træf i Odense eller ved at sende en mail + 15 kr – se http://www.puttetaepper.dk
    Den kan sys i hånden eller som stamps på maskine, og alle rester kan bruges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *