Første forsøg med “Fix & færdig”

“Fix & færdig” (dansk udgave af “Quilt-as-you-go”) er en utroligt smart måde at montere og quilte et patchworktæppe! Jeg har studeret det længe og haft meget stor lyst til at prøve, men man skal både være motiveret og have tid og ro til at sætte sig ordentligt ind i en ny metode.

fix og færdig

Nu skal det være! Blokkene sys helt som vanligt i det mønster, man har valgt. Derefter skæres 1 stk. bagsidestof og 1 stk mellemfoer, begge en lille smule større end blokken. Alle 3 dele sandwiches (lægges sammen) med en lille smule spraylim (det bruger jeg, men det kan undværes – HUSK kun at spraye på vattet på begge sider, ikke på stoffet!), og så quilter man den blok.

fix og færdig 2

Jeg er lidt forsigtig, nu hvor det er første gang, så jeg quilter bare diagonalt fra hjørne til hjørne. Så er den blok færdig!

fix og færdig 3

Her er mine 4 første blokke – quiltet på ca 5 minutter! De 2 af dem set fra bagsiden, der godt kan bestå af forskellige stykker stof (så får man også brugt rester til det!)

Næste trin bliver at sy blokkene sammen med strimler imellem. Det kommer jeg tilbage til – nu skal jeg lige quilte de sidste 26 blokke! Men det går foreløbig som en leg!

5 tanker om "Første forsøg med “Fix & færdig”"

  1. Hej Hanne. Meget, meget flotte blokke du har lavet…….er spændt på, når du når til næste trin, er nemlig begyndt at sy lidt Patchwork, og denne måde kunne være en mulighed for mig

  2. hej Hanne jeg har osse tit set på den metode forskellige steder og lige som dig tænkt at det skal prøves en dag men det er ikke blevet til noget endnu men nu vil jeg følge dig i dit proget det er sjovt at se held og lykke til Ane

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *