Det er helt vildt, som der strikkes – og hygges!

strikkehygge esbjerg 2

Foto: Lenette Pedersen

Vandrerhjemmet i Esbjerg har været den helt perfekte ramme om Webstrik’s strikkefestival 2014! Det skal opleves! Strik, snak, god mad, hygge, foredrag, garnsalg/køb, leg, udflugt og meget andet – sågar Geocach!

strikkehygge esbjerg

Foto: Lenette Pedersen

Sådan her strikkede vi i forskellige grupper fra fredag eftermiddag til søndag efter frokost – strikkere fra hele landet, der mødes én gang om året forskellige steder fra år til år, denne gang på det flotte Danhostel/vandrerhjem i Esbjerg. Stort hus med dejlige værelser, mange forskellige størrelser lokaler, bløde sofaer, glimrende foredragssal – og ikke mindst et fantastisk køkken med meget lækker mad til alle måltider – hjemmelavet!!! Og kaffe, te og frugt hele dagen.

Men vi sad ikke stille og strikkede – jo noget af tiden, mens der blev snakket, grinet, fortalt historier, vist færdige og halvfærdige strikkeprojekter og udvekslet erfaringer.

strikket kat

Prøv at se ½ strikket tæppe – det bliver kæmpestort (se garnnøglet ved siden af) og sindssygt flot! Strikket af Annette, som også…

anettes jakke

..har strikket sin jakke!

anettes jakke 2

Et utroligt arbejde!

strikke pakke leg

Der blev også leget pakkeleg med lækre strikkerelaterede pakker. Og det gik, som det oftest gør, når vi i familien leger den leg til jul: nogen fik slet ingen pakker i første omgang, mens andre fik mange – men så blev der byttet grundigt rundt, så det var lige omvendt.

strikke pakke leg 2

Der var også flere besøg, bl.a. af en garnbutik med færøsk garn:

færøsk garnbutik

Det var populært.

færøsk garnbutik 2

Et andet, meget populært besøg var strikkedesigner Marianne Østergaard fra Ribe, som fortalte om sit liv med strik. Hvordan hun nærmest ved et tilfælde blev designer af strik, efter at hun først som voksen lærte at strikke, men blev fanget af farverne og mulighederne i strik, som i første omgang foregik på en gammel strikkemaskine, hvor det kun var unika modeller, hun strikkede.

marianne 1

Senere må man sige, at det udviklede sig, så hun nu både sælger færdigstrikkede trøjer, jakker, huer, tørklæder, og garn og opskrifter til de samme.

Her voksenmodeller til både kvinder og mænd:

marianne 2

Det er utroligt smukke modeller, og mange af dem er blevet klassikere.

marianne 4

Og her til børn….

marianne 3

…og tilbehør, der er blevet ekstra lækkert ved filtning:

marianne 6

Det var meget spændende at høre, hun er dejligt jordbunden at lytte til, og det er interessant at høre hendes historie!

En stor del af os var også på udflugt til Ho Strik lørdag, der kommer flere billeder der fra senere. På vejen oplevede vi “De 4 hvide mænd” ved Hjerting Strand. Og i sådan et flot vejr, som vi havde, var det en fantastisk oplevelse

hvide mænd 1

hvide mænd 2

hvide mænd 3

hvide mænd 4

Et par webstrikkere, Vivi og Liselotte bliver så små i det perspektiv!

 

4 tanker om "Det er helt vildt, som der strikkes – og hygges!"

 1. Tak for dejligt selskab i Esbjerg.
  – og så flot et indlæg med stemningsbilleder og tekst, der lige får een tilbage til Esbjerg.
  Glæder mig til næste år.

 2. Kære Hanne- rigtig mange tak for den skønne beretning fra en dejlig weekend- du er super til at skrive om hvad end du nu har på hjerte 🙂
  Vi ses! KH Ellen

 3. Tusind tak Hanne, hvor var det dejligt at se og høre beretningen fra min føde- og hjemby! Hvor jeg dog længes efter min gode gamle by! Desværre har jeg ingen familie mere i Esbjerg. Huset blev solgt efter den sidste af mine forældres død for 5 år siden. Men jeg har duften af skolen, danseskolen, gymnastiksalene, havnen, Kongensgade, Vognsbølparken, cricketbanen, det nyslåede græs ved skoleidrætsstævnerne osv – osv. . .
  Det glemmer man vist aldrig, tror jeg!
  Mange hilsner fra Hanne,CH.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *