Mit hoved er sprængfyldt af informationer..

..om Diabetes II.

Det har været et helt utroligt godt kursus på Sygehus Lillebælt de sidste 3 dage, og skulle man nu ikke kunne huske det hele, så har vi fået en masse brochurer og oplysende foldere. Og vi kan hente meget mere på Diabetesforeningens hjemmeside mm.

Det var et hyggeligt hold bestående af både yngre og ældre – og dem midt imellem! Der var godt humør og sjov – det skal ikke blive så trist alt sammen, bare fordi man har fået den – arvelige – livsstilsygdom.

Jeg er nok blandt de lettere ramte, det fremgik også af de undersøgelse og blodprøver, jeg fik taget, men det var dejligt at få så mange tips og facts til at bevare helbredet!

De var meget begejstrede for mine boller, som blev spist med stort velbehag af både diabetikere og undervisere. Og jeg fik mange positive bemærkninger både om, hvor godt, de smager, og hvor godt de mætter. Og så er de jo ikke bare velsmagende, men der er hverken sukker, salt eller fedstof i, men masser af grove, velsmagende korn og grønt.

Opskriften er efterlyst, så den kommer her:

boller

Gulerodsboller (eller æble- eller qourgetter)
gode til pålæg el sandwich, kan fryses

12 – 16 stk.

3 dl vand koges med 4 ”håndfulde” (så meget som man kan tage med alle fingre på én gang) gryn/nødder: hørfrø, rugkerner, müsli, solsikkekerner, hakkede nødder el.lign. Jeg kan også godt lide at tilsætte en håndfuld tørrede tranebær.

+ 3 dl kærnemælk el.a. surmælk, hvori 50 g gær er rørt ud

+ ca. 225 g revne gulerødder el. æbler el. qourgetter

+ 300 g grahamsmel

+ 500 g hvedemel

alt æltes godt sammen, hæver mindst ½ time

slås ned og formes til boller

hæver 20 – 30 min., pensles med æg el kærnemælk

bager v/225o  ca 20 min.

 

4 tanker om "Mit hoved er sprængfyldt af informationer.."

  1. Det lyder skønt med sådan et inspirerende kursus. Det har jeg desværre aldrig fået tilbudt. Jeg fik konstateret diabetes 2 for 10 år siden. Heldigvis kan jeg godt finde ud af det, men at lære noget mere og få ideer ville være dejligt. Jeg er heller ikke så hårdt angrebet, så jeg er heldig. Dine boller glæder jeg mig til at prøve. Tak for opskriften

  2. dem tror jeg at jeg skal prøve de lyder godt, jeg bager altid brød selv ( ikke rugbrød) så er det altid sjovt at prøve en ny opskrift TAK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *