De nye julemærker

Jeg synes, jeg er meget heldig! Jeg har i dag været med på Københavns Rådhus, hvor Julemærkerne for 2016 blev afsløret!

311016-kbhvn-raadhus-1

Det var en helt utrolig hyggelig begivenhed, og det nye julemærke ark, tegnet af Per O. Jørgensen = Per O. er det bedste julemærke, jeg har set i mange år.

Prøv at se HER og HER hvor Per O. dejlige historie om julemærkets dyr også kan læses.

Julemærkerne kan købes mange forskellige steder, eller bestilles HER

311016-kbhvn-raadhus-2-mikkel

“Blomsterdreng” var Mikkel, som vi senere så en dejlig film om. Han har haft en rigtig god oplevelse og en flot effekt af sit ophold. Og han kommenterede selv, hvor var det rørende!

Jeg fik et tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til! Julemærkefondens direktør inviterede mig personligt til at være med til afsløringen, som blev foretaget af Kronprinsesse Mary og tegneren Per O.
Han ville gerne præsentere mig, som repræsentant for Projekt Puttetæpper, for Kronprinsessen!

Det var en stopfuld festsal, ikke mindst stopfuld af fotografer! Jeg var så heldig, at jeg havde en af de reserverede pladser på de 3 første rækker – men fotograferne og deres store stativer var ikke så nemme at se udenom! Se selv:

311016-kbhvn-raadhus-3-mary311016-kbhvn-raadhus-4-mary311016-kbhvn-raadhus-5-mary-og-per-oAfsløringen af det meget flotte julemærke 2016. (Hvis nogen synes, der er noget bekendt ved nakken til højre, er det Thomas Evers Poulsen!)

Vi havde fået meget grundige instrukser om at være på plads, inden Kronprinsessen ankom, og vi måtte alle – professionelle og amatør-fotografer fotografere så meget, vi lystede, mens der var taler mm. Mary stillede også op til gruppefotograferinger sammen med forskellige støtte-organistationer, der kan bruge billederne til deres kalendere, plakater o.a. Til gengæld blev vi bedt meget bestemt om at lægge kameraet i tasken eller lommen, når receptionen fandt sted efterfølgende. Det var ærgerligt, men der blev holdt øje!

Menuen var komponeret af en nydelig ung mand, Frederik, som havde været på Fjordmark og efterfølgende var blevet udlært som kok på Restaurant Bind i Sdr. Jylland, og derefter havde aftjent sin værnepligt som kok på Kongeskibet Dannebrog! Det var lækre rug-sandwichboller med sundt fyld og forskellig frugt.

Og mens vi forsynede os, snakkede Mary med forskellige – f.eks. mig !

311016-moede-med-mary

Mary har fået en ny fan! Hvor er hun dog utroligt smuk! og hvor er hun sød og venlig. Man mærker, at hun interesserer sig for de mennesker, hun snakker med og de sager, de har med at gøre. Det var ikke “goddag-og-farvel”, nej hun ville gerne vide noget om tæppetanterne og deres arbejde med tæpperne til børnene. Det var en fornøjelse!
Og der var heldigvis én – Rita – der overtrådte foto forbuddet! Jeg tror, der var slækket på det på det tidspunkt, det var da heldigt for mig!

311016-kbhvn-raadhus-7-tour-de-taxa

Sidste punkt på programmet var overrækkelse af denne kæmpecheck (i mere end én forstand) fra Tour de Taxa, som cyklede 871.593 kr ind til Julemærkefonden. Checken overrakte Thomas Evers Poulsen til Søren Ravn Jensen, Julemærkefondens direktør.

Mæt af alle indtrykkene og snak med en masse forskellige mennesker: forstandere fra alle 4 hjem, vores stor-sponsorer Anne-Lise Hosbond og Hans Jørgen Nielsen, donor Winnie Liljenborg af det kommende 5. julemærkehjem, som vi er i gang med lave tæpper til og andre, havde jeg en aftale med yngstesønnen, som arbejder lige ved siden af rådhuset, så vi mødtes og fik en kop kaffe, inden jeg tog toget hjem igen.

Det har været en lang dag (jeg stod op kl. 5, så jeg kunne lufte Diki og få morgenmad i ro og fred), og fusserne er ømme nu efter 2 dages messe (Kreative Dage) og gå-og-stå i København.

5 tanker om "De nye julemærker"

 1. Kære Hanne.
  Sikken en fotjent oplevelse du havde der – at du kan holde til alt det. Jeg bliver helt “træt” bare af at læse om dit altid store program. Både det, du fysik deltager i – og så skal der jo også lægges rejsetid oveni, samt alt det håndarbejde du får lavet.
  At kronprinsessen har vundet det fleste danskers hjerter, er der vidst ingen tvivl om, så jeg vil med dronningen sige at “jeg føler mig tryg ved fremtiden” – underforstået, når kronprinsparret engang tager over, for så er der ikke så meget slinger i valsen, med den kloge og dejlige kone, kronprinsen har fået.
  Gode hilsener fra Diana

  • Tak Diana, jeg var meget glad for at få chancen til at deltage og selvfølgelig mest at få lov at hilse på Kronprinsessen!
   Træt – det kan man være bagefter 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *