Alle de gamle smalfilm…

…bliver nu overspillet til DVD’er – en gammel drøm!

Søren ville have glædet sig over det arbejde, som ældstesønnen nu er i gang med!

Sørens hobby, helt fra han var ganske ung, var at optage 8-mm smalfilm – senere super-8. Han brugte megen tid, var god til det og elskede at vise sine film (og var lidt irriteret, hvis jeg faldt i søvn – men jeg havde jo set dem mange gange!)

Der var enkelte at filmene, som han gerne ville have haft kopieret til DVD, men det er dyrt, så det blev aldrig til noget.

Han købte 3 brugte fremvisere og brugte en hel vinter på at dele familiefilmene, så hver af børnene kunne få en del af dem med sig selv. Men det er vist begrænset, hvad de er brugt!

Nu er det lykkedes ældstesønnen at skaffe et lille apparat fra USA, som kan kopiere filmene, så de kan lægges på DVD’er. Det glæder jeg mig utroligt meget til.

Der er, udover familiefilmene, flere spændende og rigtig gode film fra Grønland, f.eks. kongefamiliens besøg i Holsteinsborg (Sissimiut) i 1960, hvor daværende prinsesse Margrethe var i Grønland for første gang og deltog i kaffemik sammen med kongeparret – en offentlig begivenhed i det fri, som alle kan deltage i – og modtog flotte gaver. Og hvor der også er små pudsige episoder med Kong Frederik, der var noget plaget af sin podagra!

Den film har jeg længe ønsket at kunne forære museet i Sissimiut, for der må stadig være mennesker deroppe, der er med på filmen. Det, håber jeg, bliver muligt nu.

Men der er mange timers arbejde for sønnen og det lille apparat – heldigvis kan han hvile sig, mens apparatet kører! Og der er ikke noget, der haster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *