Vred – vredere – rasende!!!

14 dage efter at Søren faldt, kan han stadig ikke stå på det venstre ben/hofte. Det er blevet en lille bitte smule bedre – men igen er det “Det palliative team”, der træffer en afgørelse og bestemmer, at der må gøres noget. For et par dage siden har de bedt om, at der blev set på røntgenbillederne igen, de viser ikke noget brud, men det viser sig, at der måske er en vinkel, der ikke er taget billede af, så nu skal der tages nye billeder. Samtidig mener de, at blodprocenten er for lav, så Søren skal have blodtransfusioner. Det lyder jo godt nok – i hvert fald er det godt, at der sker noget! Men hvorfor er det ikke afdelingen i Horsens, der behandler ham, eller vores egen læge, der tager affære?

Og nu kommer det, jeg har frygtet. Han skal indlægges på Randers sygehus på mandag. Jeg har ingen grund til at have noget imod Randers Sygehus, og jeg ved godt, at det er der, specialet i urologi er samlet for Region Midt, men der er altså langt til Randers fra Brædstrup. Og da det er røntgenbilleder og blodtransfusioner, kunne det vel lige så godt være i Horsens eller for den sags skyld på lille Brædstrup sygehus, som godt kan klare sådanne ting. Men nej, det kan/vil man ikke!! Det skal absolut være der, hvor specialet er: Randers, nogenlunde så langt væk som muligt.

Langt væk at blive transporteret, langt væk fra pårørende!

Det er mildt sagt, at jeg er rasende! Det er så helt urimeligt og patient-uvenligt! Det er ikke ret mange dage siden, at regionsformanden stod så stolt på TV og roste sig af, at det var lykkedes at få så og så mange milliarder til at bygge nye afdelinger for – ork de er så dygtige! Og de vil kunne klare alt muligt i fremtiden, fordi de får så meget nyt og så mange nye specialer. Ja, det er godt, HVAD MED PATIENTERNE? Hvad med den patient, der fejler noget så banalt som prostatakræft, som der er mange, der får, ham glemmer man, han kan skubbes ud på et sidespor, det er ikke interessant!

Og så er jeg, jo mere jeg tænker over det, utroligt skuffet over, at der skulle gå 14 dage, før noget blev sat i gang! Sygeplejersken fra Det palliative team udtrykte det meget godt: “Der er for mange kilometer tilbage i ham til at give op – han skal ud af den seng!”

Så nu må jeg sende ham af sted på mandag morgen, der ER bestilt liggende transport og ekstra mandskab til at bære ham ned ad trappen, det er da altid noget, men det er også teamets fortjeneste. Jeg har det ikke godt med at slippe ham af mine hænder, så måske triller jeg efter ambulancen og kører hjem igen, når jeg har set ham i gode hænder – selv om der er langt!

Jeg kunne skrige – men de er selvfølgelig ligeglade med sådan et par gamle pensionister og de banale sygdomme, som vi kunne få.

8 tanker om "Vred – vredere – rasende!!!"

  1. Jeg forstår dig godt, Hanne. Og der er langt for dig at køre til Randers. Hvis jeg havde været hjemme, ville jeg have tilbudt dig at køre derop på mandag. Men vi regner med at køre til Fyn på søndag. Hvis mette ikke føder før mandag, skal hun møde på Svendborg sygehus mandag morgen, hvor fødslen skal sættes igang. Jeg skal jo passe drengene imens.
    Det er meget godt med de dygtige afdelinger/speciallæger, der bliver på nogle sygehuse, men man må altså ikke glemme det nære område/patienterne/pårørende.
    Jeg håber snart, at du får Søren hjem igen i bedring.
    Knus Kirsten.

  2. Tak, Kirsten, det er sødt af dig. Jeg har ikke problemer med at køre, men det er den manglende respekt, som jeg ser det, jeg bliver så gal over! Held og lykke med den lille ny!

  3. Ja hvor er det dog urimeligt, hvor langt er der egentligt til Randers fra Brædstrup??? Jeg håber så sandelig kun det er et par dage han skal blive der. Knus Inge

  4. hej begge to.

    Ja man kender aldrig dagen i morgen…….
    Men Hanne, kom da forbi og få en kop kaffe og en snak, hvis du har lyst. Det er lige på vejen fra Randers ( kun 25 km).
    Du er altid velkommen.

  5. Tak for jeres sympati!
    Hanne, det har jeg selvfølgelig tænkt på, og det vil jeg gerne! Den vej kender jeg jo – men jeg plejer ikke at køre længere end til Vejerslev! 🙂

  6. Uhh – jeg kan lige mærke din vrede… og vi har det på samme måde her i huset ! Det er jo over hele linien at der ses stort på behov og det optimale for “patienten/mennesket” og vi pårørende.
    Håber snart at de “kloge” hoveder hører os det rammer.
    Pøj-pøj til jer
    Kærlig hilsen
    Susanne i Silkeborg (webstrikker), som skal kører til Brædstrup for at blive røntgenfotograferet…. jeg kan se det lokale sygehus fra alle mine vinduer :o)

  7. Jamen er det ikke til at tude over, Susanne! Og jeg er sikker på, at Søren kunne få taget glimrende røntgenbilleder her i Brædstrup, hvor vi bor, og spares for den lange køretur, indlæggelse osv!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *