Grønne valnødder.

Jeg er heldig og har fundet et stort valnøddetræ, som i år har rigtig mange nødder! Søren var specialist i at lave valnøddesnaps, og nu prøver jeg at gøre ham det efter.

Fine grønne valnødder, med begyndende kerner og lige før de danner skal – vasket og halveret – lagt i et stort, rent syltetøjsglas og overhældt med 1 helflaske Brøndum snaps.

Det kan godt være, der er for mange nødder, så mange brugte Søren i hvert fald ikke, så måske deler jeg portionen og køber en flaske mere!

Det skal trække mindst 3 mdr., og det bliver meget hurtigt helt sort! Så skal det filtreres gennem et kaffefilter, og derefter kommer den lille specialitet, som Søren havde succes med: en teskefuld honning tilsættes, det runder smagen af og gør snapsen så lækker, at han kunne få selv min Mor til at drikke en morgensnaps!

Man kan godt fortynde det færdige produkt med mere Brøndum. Det må meget gerne lagres – længe! Jeg har stadig noget af det, Søren lavede, og det er mindst 10 år gammelt, men smager stadig dejligt (jeg drikker ikke ret tit!).

Spændende, om jeg kan gøre ham kunsten efter.

 

En tanke om "Grønne valnødder."

  1. Jeg kan også lide at lave snaps har lige hældt valdnødsnaps på karaffel . Den hade stået op i skabet og glemt den. Dette at den er så gammel har bestemt ikke gjort den ringer heldigvis havde jeg tager valdnødderne fra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *