Den travleste dag i Tekstilværkstedet, jeg har oplevet

Det var sådan en summen og sådan en travlhed hele formiddagen, at jeg nærmest var lettet over, at jeg havde planlagt at sy på maskine! Omkring bordet, hvor der strikkes ellers sys i hånden, var der slet ikke plads!

Og ved den store long-arm-quiltemaskine var der ikke bare én, men 3! Der var en begynder, der kastede sig ud i at quilte et stort, dobbelt sengetæppe, det var forberedt, og både Ruth og Laila var klar til at hjælpe.

Det gik helt utroligt godt, hun havde virkelig taget på det og kunne hurtigt lave nogle flotte mønstre – imponerende! Det se bedst på bagsiden af tæppet:

Vi var 3, der syede på symaskinerne, og i de tilstødende (nye) rum, hvor der er store hæve/sænke-borde, skæreplader, linealer og rulleskærere, var der også nogle beskæftigede. Det er fantastisk dejligt, at vi har fået så meget mere plads, og vi udnytter det til fulde.

Laila blev færdig i dag med et vægtæppe med meget små “Diamonds” syet som paper-piecing. Mens hun syede de små blokke, måtte vi andre ikke smide noget ud, når vi skar vores stof til – alle små stumper kunne Laila bruge! Det er sjovt at se dem igen i tæppet!

Det er syet til et helt bestyemt formål: Det må blive solgt på auktion i forbindelse med en velgørehedsmiddag på Restaurant Bind i Kollund til juni. Auktionen og hele middagen er til fordel for Julemærkehjemmet Fjordmark, og der plejer at komme rigtig pæne beløb ind for de tæpper, vi i Projekt Puttetæpper lader dem sælge. Det er ikke de puttetæpper, som vi syr til børnene, men større eller mindre tæpper, alle syet til netop dette formål. Det bliver spændende, hvor meget dette vil indbringe, det måler 95 x 95 cm.

Der er god tid til den begivenhed, og i mellemtiden vil det blive udstillet på Plejecenteret Nørrevang i Horsens i januar og februar 2019 sammen med mange puttetæpper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *