Rigtig mad

Det har været skraldt med at lave ordentlig mad de sidste 2 uger – appetitten har været sløj, og energien ligeså. Så det er mest blevet til brød og spandevis af te – til gengæld rigtig god te (som jeg køber i Perch’s netbutik).

Men i torsdags fik jeg en af mine livretter: torskerogn! Frisk torskerogn købt hos den fiskehandler, der er i Brugsen hver torsdag. Sindssygt dyrt!: 85 kr pr ½ kg! Det er vildt – men nu havde jeg jo sparet i 14 dage, ufrivilligt. Og 485 gram = ½ “bukser”, det rækker fint til 2 dage til mig. Kogt lige så stille, pakket ind i pergamentpapir, skåret i skiver og ristet i smør, jeg pakkede det halve i køleskabet efter kogningen til 2. dagen, så det var frisk-stegt begge dage. Kartofler, citronsaft og remoulade til, det var dejligt!

Og i dag er jeg ved at koge et lille stykke røget landskinke, som jeg skal have flødekartofler til, der bliver også til et par dage.

Og så har jeg i dag påbegyndt en portion engelsk orange marmelade. Frugterne er skåret ud og ligger i vand under låg, til i morgen, hvor de skal koges 10 min., og først i overmorgen bliver de kogt færdige med sukker.

Jeg laver en stor portion, for det er en dejlig gave at give væk!

Jo, jeg er ved at “være mig selv” igen. Jeg skrabede sne i min indkørsel i formiddags, det var tøsne og let at skrabe, så jeg tog lige naboens med, hun har jo brækket sin hofte og går med rollator, så er det ikke så nemt!

3 tanker om "Rigtig mad"

 1. Ja, kære Hanne.
  Jeg kan ikke lade være – nu du havde købt bukser, der skulle lægges op, kunne du jo lige så godt fortsætte – med nogle, der skal skæres i skiver. Undskyld, men velbekomme fra Diana :-).

 2. Hej Hanne, vil du røbe opskriften på din engelske orange marmelade? Den kunne jeg godt tænke mig at prøve. På forhånd tak.
  Mvh Hanne Wolff

  • Hej Hanne Wolff. Den opskrift har jeg lagt ud her på bloggen for nogle år siden, du kan finde den her: http://www.syenlap.dk/?p=24897
   God fornøjelse, jeg er vild med den og laver den som regel 1 gange hver vinter. Det er en ret stor portion, den opskrift, jeg fandt for mange år siden i et blad, er kun på det halve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *