“Nat-bager”

Jeg så en opskrift på et sigtebrød, som jeg ville prøve at bage, det regnede jeg lige på, for der var meget lang hævetid. Men det kunne jeg godt, og så kunne jeg få friskbagt brød til morgenmad.

Så jeg lagde dejen kl 17 – 3 timer hævetid – derefter lagt i bageform kl 20, dækket med et viskestykke, – og GLEMT!

Jeg opdagede det først, da jeg gik i seng lidt i midnat – og hvad så? Tage chancen og lade det stå til morgen (langtidshævet!) ? eller bage det nu?

Jeg valgte det sidste og gik i seng med køkkenuret ved hovedpuden! Indstillet til at ringe efter 40 minutter! – hvis jeg nu faldt i søvn (jeg læser i sengen).

Det gik fint! Jeg vågnede med læselampen tændt, da uret ringede, så brødet blev taget ud af ovnen kl 00.40.

Og det var næsten lunt endnu til morgenmaden. Det smagte glimrende, men er lidt tungt og kan godt bruge lidt mere smag en anden gang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *