Mord for åben skærm (ikke for sarte sjæle)

Vi sad ellers lige i går og snakkede med naboerne om, at snegleplagen ikke var så voldsom i år. Vi har ellers i årevis ført en hård kamp mod de modbydelige “dræbersnegle”, som vi har haft i tusindvis – HVERT år!

Men da vi gik hjem, fik Søren lige øje på en kæmpestor én midt i en stor aurikel, og han verfede den ud på fliserne med stokken, så jeg kunne sprøjte den med det middel, vi altid har stående klar.

Bagefter gik jeg en runde i den regnvåde have og fandt uden at lede mindst 30! Og jeg har aldrig set dem så store og fede før!! Puh ha, hvor ulækkert. De fik allesammen et skvæt!

snegl

Så i morges tog jeg endnu en tur, efter at jeg havde hejst flaget (vi flager på sommersøndage).

Og der fandt jeg bl.a. denne. Så ind og hente sprøjteflasken, sådan en ganske almindelig blomstersprøjte.

snegl2

Pas på snegl! For i denne sprøjte er der en blanding af 3-dobbelt salmiakspiritus blandet med vand i forhold 1 – 10. Det virker, skal jeg hilse at sige!

snegl3

Sneglen dratter omgående om og dør på sekunder. Den bliver til en slimet klat, og ovenikøbet kan man se, at dens artsfæller bliver dårlige, når de æder den!

Men det kræver jo, at man ser dem, og vi ved, de gemmer sig, så vi må vist have sneglegiften frem og strø ud. Vi gider ikke det skidt!

Det første år, vi havde dem i haven, talte Søren dem, når han samlede dem op for at slå dem ihjel i en spand med vand og benzin, og da talte han over 16.000 på en sommer! Så vi havde ikke salat i haven i nogle år, og vi havde store problemer med at plante sommerblomster, for de blev ædt!

Dette middel kombineret med sneglegift, der strøs ud på strategiske steder, virker, så vi  har ikke haft ret mange de seneste år.

Advarsel: man skal ikke sprøjte dem på græsplænen, men skubbe/skovle dem ud i jord, for salmiakspiritussen giver gule pletter på græsset, men omdannes iøvrigt til gødning.

4 tanker om "Mord for åben skærm (ikke for sarte sjæle)"

  1. Hold da op, vi har heldigvis 7-9-13 aldrig haft nogen, men jeg har hørt at salt virker på samme måde som det du gør med flasken. 😆

  2. Inge, prøv at se efter i skumringen på en regnvejrsdag. Det gjorde vores nabo for nogle år siden, hvor de heller ikke mente, de havde snegle – og kort efter så vi alle 4 familiemedlemmer gå rundt med rumpen i vejret og samle hundrede snegle op på 1 time!
    Det er rigtigt, at salt virker, men det forurener også meget, så der hvor du har strøet salt, bliver der helt brunt, og der kan gå 1-2 år, før der vil vokse noget. F.eks. var der én, der havde strøet salt i græsrabatten langs skolestien, hvor der var mange snegle, for at hindre dem i at gå ind i hans have. Det varede flere år, før den græsrabat blev grøn igen!

  3. Jeg har også set nogle – heldigvis få – velvoksne dræmersnegle her. De har fået de grønne korn. Men jeg er glad for opskriften på blandingen medvand og salmiakspiritus.

  4. Kære snegleuvenner. Vi har først fået snegle for 3 år siden . Jeg gider ikke have alt det vrøvl med gift og skidt og møg så hver morgen,når hunden skal ud og hver aften når det er ved at blive mørkt går jeg en tur med en spids kniv- og skære dem over og verfer dem ind i buskadset. Hvis jeg vil samle dem lidt lader jeg en død ligge fra den ene dag til den anden. Det har virket og selv efter voldsom regn har jeg nu 5-6 snegle i baghaven på 450 kvm og 3-4 i køkkenhaven på ca samme størrelse. Jeg ved ikke hvor de er blevet af og om de har sladret til hinanden om at der bor en morderske der, men de er i hvert fald forsvundet. Efter en regnskyl har jeg som det højeste i år slået 10 i hjel i alle størrelser. Jeg anbefaler man skærer dem over så de dør øjeblikkeligt og smider dem hen så man ikek har alt det slim liggende. Så er man af med dem og de indgår i cyclussen i haven. Vi har i år den fineste salat og er der spist af den smider vi da bare den del ud- der er masser af det ihaven i år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *