Opskrift på strømper

Jeg har fået lov til at offentliggøre:

MARKNO’s grundopskrift på helt almindelige hjemmestrikkede strømper/sokker

Grundopskrift til strømper str. 37-39 i 4-trådet strømpegarn
www.markno.dk
Slå 56 masker op på pinde nr. 2½ og strik 2 omgange glat + 20 omg. rib (2 r + 2 vr.)
Herefter strikkes 40 omgange i glatstrikning og nu strikkes der hæl over halvdelen af maskerne: Strik 22 pinde frem og tilbage i glatstrik – men de 3 yderste masker i hver side strikkes ret på alle pinde. Tag altid 1. maske løst af. Slut midt på hælen – det vil sige efter 7 masker! Herefter rundes hælen på følgende måde: Strik 4 masker ret – vend – strik 8 m vrang – vend. Strik ret hen til 1 maske før hullet og strik denne maske + den næste maske drejet ret sammen, strik 1 ret – vend. Strik vrang hen til 1 maske før hullet – strik 2 vrang sammen, 1 vrang – vend. Fortsæt på denne måde, til du har brugt alle hælens masker.
Strik igen ind til midten af hælen og saml 11 masker op langs hælkappen i hver side. Fortsæt rundt i omgange – opsamlingsmaskerne strikkes drejet ret på første omgang – og de ekstra masker tages ind på hver 3. omgang i slutningen af 1. (2 r sm) og begyndelsen af 4. pind (2 dr r sm), til der igen er det samme antal masker på pindene, som på skaftet (14 på hver.) Strik 60 omgange i alt fra de opsamlede masker. Nu strikkes en stjernetå ved at tage 7 masker ind jævnt fordelt på hver anden omgang, til der er 8 masker tilbage.
Bryd garnet og træk enden igennem alle masker.
Rigtig god fornøjelse!

BEMÆRK: disse 3 eksempler er alle str. 37 – 39. Større størrelse strikkes på samme måde, men med flere masker, f.eks. 64 el 68 til et par herresokker. Masketallet skal gå op med 4.

4 tanker om "Opskrift på strømper"

  1. Den startede jeg med at strikke strømper efter i tidernes morgen, siden hen har jeg stjålet lidt her og der og har i dag min helt egen som jeg altid tager udgangspunkt i. Finder jeg en opskrift stjæler jeg ofte kun mønsteret og bruger min egen grundopskrift 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *