Stille sommer – travl august

Det er nærmest forrygende lige p.t. – lidt mærkeligt efter meget stille juni og juli. Dels varmen (indimellem) og solen, som jeg tåler dårligt: jeg blev ret solskoldet bare på den tid, det tog at slå min lille græsplæne først i juli, og jeg døjer stadig med kløen i nakken! Jeg har i næsten hele mit voksenliv lidt af “Vitiligo” = mangel på pigment i huden, startende med 2 små hvide pletter på en hånd, da jeg var 23 år, som langsomt har bredt sig og nu er som hvide plamager over det hele – jeg skal virkelig passe på! Og jeg bruger da også solbeskyttende creme med høj faktor, men jeg havde ikke lige tænkt på at smøre mig i nakken for det kvarter, det tager at slå græsset!

Nå men så jeg lavet mange andre ting, ikke alt med held! Jeg har været meget optaget af at strikke en sommerbluse – “Look” af Hanne Falkenberg, men jeg måtte trevle op flere gange i starten, fordi jeg strikkede forkert. Og nu, da jeg var næsten færdig og var spændt på, om jeg kom til at mangle garn (det er udgået!), så viser det sig, at jeg igen har lavet en fejl, så jeg har trevlet ca 1/3 tilbage, uden at jeg fundet ud af, hvad jeg har gjort galt, men så må jeg læse mere grundigt på opskriften, for HF’s opskrifter er der ikke fejl i! Den er sjov at strikke, så jeg opgir ikke.

Og lige nu har jeg løst en opgave for Lillebælt Quilterne, hvor jeg er kommet i bestyrelsen, hvor jeg har meldt os til at udstille i fællesskab, når Dansk Patchwork Forening holder det årlige “TRÆF” i Middelfart 27.-28. august. Det har vi ikke prøvet før, og der kræves en del dokumentation for at deltage. Vi udstiller 31 tæpper på vores eget område, det bliver sjovt!

På Depotgården har vi jo i løbet af foråret syet 40 små tæpper til ukrainske flygtningebørn, og det viste sig vanskeligt at få dem afleveret! For de flygtninge, der er kommet her til kommunen, bor rundt på forskellige steder, nogle af dem privat, og der var ingen hjælp fra kommunen mht at tæpperne kunne finde ejere! Faktisk endte det med, at jeg fik 7 tæpper tilbage! Men pludselig var der én, der fandt ud af, at der bor flere kvinder med børn i Gauerslund, som ligger mellem Vejle og Fredericia. De arbejder på et gartneri, børnene går i skole, og de bor i et fælles hus. En kontaktperson har afleveret tæpperne, og modtagerne var ved at gå bagover af glæde! Så det var dejligt! Vi har stadig nogle “toppe” (oversider til tæpper), der kan gøres færdige, hvis det bliver aktuelt.

Hvis der ikke bliver brug for dem, har jeg undersøgt, om Mødrehjælpen evt. kunne bruge dem til “Startpakker”, som vordende forældre kan søge om gennem sundhedsplejere eller jordemødre – men Mødrehjælpen i Fredericia melder ud, at der ikke er efterspørgsel! De har flere fine tæpper og flotte startpakker liggende klar, som bare ikke bliver afhentet! Mærkeligt!

Midt i travlheden forleden stod min pc af! – nej ikke pc-en, men hele Office-pakken! Og det var slemt! Jeg var jo netop ved at lave oplysende skema om tæpperne osv. Men heldigvis har jeg god hjælp til den slags fra yngstesønnen, som kan fjernstyre min pc og evt. finde og reparere via forbindelse hjemme fra sig selv.

Her var der dog ikke noget at reparere – der måtte en ny Office-pakke til, og det købte og installerede han så også for mig. Desværre er mit adresse-kartotek blevet væk i processen, så hvis det ikke lykkes at geninstallere det, må jeg oprette et nyt – det bliver besværligt, men er muligt.

Og så skal jeg se at få de 2 tæpper færdige, som jeg selv vil have med på udstilling, så jeg har faktisk rimeligt travlt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *