Sikke en hyggelig uge!

De små ting er også hyggelige, når bare de ikke kommer oven i hinanden! Det har de ikke gjort, men der er sket mange ting i denne uge:
Jeg har fået ny “boks” til mit TV, som ældstesønnen har hjulpet mig med at installere – det giver lidt bedre kvalitet, både lyd og billede, og mange flere muligheder for at se forskelligt – også gammelt – og gemme mere, end jeg havde før.
Jeg har været til mit halvårlige tjek hos øjenlægen, dennegang rettet især imod min diabetes – og det var rigtig godt, alt var i orden, trykket i øjnene (som kan forårsage grøn stær) er perfekt (når jeg drypper – og det glemmer jeg aldrig), og en antydning af grå stær er ikke behandlingskrævende (endnu). Så jeg skal først kontrolleres 1 gang om året fremover

Og da det ene høreapparat fik en lille skavank, fik jeg hurtig tid hos Audio-Nova, hvor begge apparater fik et grundigt tjek, blev tilpasset, så jeg hører perfekt (der har ikke været noget med dem i 3½ år), og jeg fik hjælp til at stille på dem via telefonen, hvis det skulle blive nødvendigt – det var rigtig god service!

Da jeg var Brugsen for at handle, så jeg, at der stod store poser i grøntafdelingen med “Stop madspild”-frugt 25 kr – det er nyt, men jeg havde hørt om det, og det var nogle gevaldigt store brune papirposer, så det måtte jeg prøve. Og jeg skal da love for, at der var masser af frugt! 11-12 appelsiner, en stor klase (10 stk) bananer, 5 æbler og 1 pære, altsammen fint og frisk – jeg fik at vide, at det er, når der f.eks. er 1 el flere dårlige frugter i en pose, så må de fjerne den og lægge resten i sådan en brun pose – det kan også være grøntsager el. en blanding af frugt og grønt, det står på posen.
Jeg spiser ikke bananer, men dem blev min nabo meget glad for, hun kan ikke selv komme ned og handle. Og appelsinerne inspirerede mig til at lave min skønne “Engelsk Orange marmelade”, som jeg ikke har lavet meget længe! Jeg suppelerede med nogle grapefrugter, citroner og limefrugter og gik hjem og startede op!
Det tager 3 dage – hvor de ituskårne frugter mest passer sig selv, står i blød, koger lidt, hviler 1 døgn – og nu koger den ind med sukker. Det tager lang tid, men det dufter dejligt i hele huset!
Jeg elsker den marmelade, og den er rigtig god som små gaver!

Og så kom weekendens oplevelse: Garnsalg hos Uldfeen, som ikke har haft salg (på Facebook) længe. Men det skal jeg da ellers love for, at hun havde denne gang! 1½ time fredag aften, hvor der kom nyt opslag hver andet minut! Det var helt vildt!
Jeg havde spurgt datteren, som strikker nogle meget flotte trøjer på tykke pinde, om hun ville ønske sig garn i fødselsdagsgave? Priserne er jo meget høje, så en god ting at ønske sig! Det ville hun meget gerne – og jeg havde fået billeder af ønskerne fra Uldfeens “appetizers”.
Så jeg sad ved tasterne, klar til at slå til, når hendes ønsker – eller mine – dukkede op. Man skal virkelig være hurtig, selv om der er masser af forskellige skønne garner! For bedst som man tænker: “Yes, det fik jeg!”, så viser det sig sommetider, at der var én, der havde været hurtigere, forstået sådan, at vi faktisk har budt indenfor samme minut (det kan man se på opslaget bagefter), men der har været en anelse forskel, som sælger kan se – og så er det jo den første, der får det!
Heldigvis var der andre ønsker, og så var det mig, der var først.

Jeg kunne jo heller ikke dy mig for mit eget vedkommende! Noget var planlagt, fordi det skal bruges sammen med noget fra mit “lager” – noget fristede! Det er ikke alt, der går lige hurtigt, så lidt hen på aftenen kunne jeg gå det igennem og finde noget meget lækkert, som var ledigt, og som jeg ikke havde hæftet mig ved i 1. omgang.

Så i går blev der afregnet, efterhånden som Uldfeen fik pakket og sendt regnskab, og nu går jeg så med kriller i maven og er spændt på at se det IRL!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *