Sne og vand og liv og glade dage – og en bortkommen rødbedekage

Det blev ikke helt den afslappede lørdag, vi havde planlagt. Smeltende sne satte sine spor: der løb vand ind et eller andet sted under taget, så det dryppede ned omkring emhætten og i loftet. En tømrer konstaterede heldigvis, at der ikke lå sne på loftet, men han mente, at smeltevand løb ind ved udluftningskanalen til emhætten, fordi det ikke kunne komme væk pga is, og han fik også skrabet en hel del sne ned fra taget. Og jeg havde sat fade og lagt håndklæder under de steder, hvor det dryppede mere eller mindre.

Men vi fik en forskrækkelse, da der pludselig kom et par høje knald inde fra emhætten, selv om den ikke var tændt! Puh ha! Og det gentog sig med korte og lange mellemrum – ovenikøbet kom der et lille blåt glimt den ene gang, og da datteren og jeg forsøgte at tænde den, virkede den ikke.

Utrygheden fik os til at ringe efter en elektriker, som skilte det hele ad og konstaterede, at der stod vand inde i emhætten, og at det hele var meget fugtigt. Så nu er både isoleringen og emhætten sat til tørre, og der er slukket for den – og vi ånder lettet op, vi var noget nervøse og ville ikke have sovet godt i nat, hvis der ikke var gjort noget.

Men inden var datteren med drenge og hund på handel i lille Brædstrups butikker og gjorde nogle gode indkøb i udsalgets slutspurt. Begge drenge fik rigtig dejligt overtøj og gode støvler/sko:

I mellemtiden havde jeg bagt rødebede/chokoladekage efter denne opskrift. Det lød jo spændende, og den var også rigtig god, kunne vi konstatere til eftermiddagskaffen, meget lækker!

Det syntes Whisky åbenbart også, for da naboen kom for at se på den “knaldende” emhætte, så Whisky sit snit til ubemærket at tømme ikke bare vores tallerkener, men også hele kagefadet OG datterens nikotintyggegummi!!!

Det har han altså ikke gjort siden han var ca ½ år gammel, hvor han spiste en halv lagkage, mens jeg fulgte min gæst ud!

Hm! – det virkede, da der var gået par timer: så skulle han meget presserende ud, og Ebbe beskrev med en meget morsom pantomime, hvordan han kom af med rødbedekagen i en vis fart!

Men vi kan da sove roligt i nat.

6 tanker om "Sne og vand og liv og glade dage – og en bortkommen rødbedekage"

  1. Sikken en redelighed med vand i emhætten – godt I fik styr på det. Det med sne på loftet kender jeg alt til – jeg har flere gange måttet have sønnen på loftet og fjerne sne, det er altså ikke morsomt når man ikke selv kan gå derop, jeg får helt paranoia hver gang det sner.

  2. Det er da dejligt med en ikke-ryger-hund! Tænk hvis de også skulle have rygepauser, sikken en masse frisk luft man så ville få!
    Glæder mig helt vildt til at se vintergækker, men her er stadig for meget sne! Hvor er det altid hyggeligt lige at se hvad der er sket hos dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *