Forår?

Jo, det er da ved at blive forår, det er jeg sikker på! Men man kan aldrig vide:

– da Sørens søster blev gift 19. marts (for mange år siden) var det snestorm, og de måtte skovle en sti mellem huset og festlokalet bagved for at bære mad og service frem og tilbage!

– da jeg cyklede hjem fra arbejde fredag den 19. april 1991, sneede det så tæt, at min blå frakke var helt hvid! og jeg tænkte: folk ville tro, jeg var tosset, hvis de vidste, at om nogle timer tager jeg til Endelave på spejdertur og SKAL SOVE I BIVUAK!!! Vi gjorde det, og det var en oplevelse, som vi aldrig glemmer, mine dengang store spejdere på 13-14 år og jeg.

I dag var det bare Whisky og mig, der blev hvide. Vi gik og nød det fine vejr, og jeg tænkte, det er fantastisk, så hurtigt sneen forsvinder – i hvert fald langs stierne, der ligger jo meget i haven herhjemme. Og så pludselig begyndte det at sne, og det tog hurtigt til og piskede og stak i kinderne! Selv Whisky rystede på hovedet og satte farten op for at komme hjem.

Men nu skinner solen igen! Og jeg tror på foråret!

8 tanker om "Forår?"

 1. Ja og jeg kan huske medens jeg var i lære, der havde vi snestorm den 17. april, så alle dem der havde konfirmationer næsten ikke kunne komme frem til kirken, jeg tror nok det var i 1967. Så vi skal sandelig ikke vide os for sikre endnu. 😆

 2. – og i 1966 på min brors 6 års fødselsdag var der snestorm så bilerne bragede sammen oppe på hovedvejen og dem der stadig var ude at køre måtte ned forbi hvor vi boede. Vi børn måtte IKKE gå ud, men mor ryddede vinduskarmen så vi sad lunt på første parket og så på de stakler der kørte forbi – især dem der satte sig fast i sneen var der stor underholdningsværdi i.
  Da brormand blev født blomstrede påskeliljerne – født om sommeren – fødselsdag om vinteren.

 3. For mange år siden var jeg på Djurland på miniferie. Den 30. april sad vi lige indenfor Kalø i korte ærmer og spiste frokost. Den 1. maj vågnede vi op til 4 cm. sne – så ja, der er stadig en risiko 🙂

 4. Ih, hvor er vi nostalgiske – det er sjovt, som vi kan huske sådan nogle forskellige mærkværdigheder. Jeg husker også en spejder-weekendtur omkring 6.-5. marts, hvor en far blev meget sur på mig, da hans datter efterfølgende fortalte, at vi havde været ude hele weekenden, havde lavet mad på bål og nærmest gået i T-shirt i det pragtfulde, lune forårs-solskinsvejr – for han havde jo selv set den mest fantastiske hytte, vi havde til vores rådighed. Det forstod han ikke en dyt af!

 5. Ja, den 17. april – enten 1957 eller 1958 – der var der også snevejr. Det er min fødselsdag, og jeg blev 10 eller 11. Min mormor havde syet – efter et meget stort ønske af mig – en spadseredragt til mig. Jeg skulle gå til bageren for min mor – og jeg fik efter megen megen overtalelse lov til at gå derhen – uden frakke! Jeg ville rigtig spadsere – og ses – i min nye brunternede dragt!
  Ja, det er sjovt, der er nogle bestemte ting, man husker.
  Knus Kirsten.

 6. Og da jeg blev født d. 28 april i 66 var det snestorm. Mine forældre havde ikke bil dengang, så det var med det offentlige til sygehuset godt pakket ind. Min mor gav min far strenge ordre på at pakke varmt tøj til mig og hende selv, når han skulle hente os. Og min far gjorde som han havde fået besked på – der var bare lige det, at da vi skulle hjem var det gået hen og blevet FORÅR så min mor svedte tran….
  Og lige én mere – her i sidste weekend var min yngste datter på 7 på spejdertur med sin mikroflok – og de sov udenfor i shelter, og lavede mad på bål – dét er da sejt ikk´ 😉

 7. Jo, Gitte, det er virkelig sejt af en flok mikro’er!
  Nu har det ikke så meget med sneen i DK at gøre, men min datter er også født i 1966, dog i Nuuk, Grønland, hvor en snestorm ikke så usædvanligt startede dagen efter og fortsatte i 5 dage, så sneen lå op over vinduerne på sygehuset! Det usædvanlige var, at i den periode landede der kun én helikopter, og den medbragte 2 buketter levende blomster til mig fra familierne i DK!! Det var virkelig en sensation, som fik overlæge-stuegangen til at gå i stå, når de passerede den åbne dør til den 6-mands barselstue, som jeg lå på!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *