Næsten ikke til at holde på..

..de spændende nyheder, vi har haft den sidste uges tid i Projekt Puttetæpper. Det er så utroligt, at vi ville fortælle dem til vores flittige og trofaste tæppetanter, før det blev offentligt. Men nu har de modtaget det årlige julebrev, som i år var det mest spændende, vi har skrevet nogensinde! Så nu har vi også skrevet på PP’s hjemmeside og Facebook side:

At vi netop nu har nået det mål, vi troede var uopnåeligt: at alle børn, der får et ophold på et af de 4 julemærkehjem nu får et puttetæppe i forbindelse med deres ophold! Det er bekræftet af hjemmene. Det er 750 børn pr.år ! Syvhundredehalvtreds puttetæpper – som minimum, for der må jo ikke mangle ét ! Nu har hjemmene så mange “på lager”, at de tør sige: “Der er tæpper til alle”.

Indtil i sommer var det kun Kildemose i Ølsted v/Frederikssund, det mindste hjem, og det, som projektet startede med dengang, da der var 14 børn ad gangen, som fik et tæppe, hvis de havde fødselsdag, mens de var der. Og i mange år har de alle 14 – senere 24 pr. år fået deres tæppe den dag, de rejste hjem, som et værdifuldt minde.

De 3 andre, større hjem har de seneste år fået så mange tæpper, at de kunne bruge dem som fødselsdagsgaver, konfirmationsgaver, og de sidste 4 år som julegaver.

Sommeren 2014 begyndte Fjordmark at give hvert barn et tæppe, og i løbet af efteråret kunne Hobro gøre det samme. Og nu til jul har Skælskør også tilstrækkeligt med tæpper til, at alle 48 børn får et tæppe i julegave. Derefter kan de fortsætte med at give alle nye børn et.

Jeg tror ikke, der var nogen, der havde troet det muligt! Så vores glæde er euforisk!

Samtidig kunne vi fortælle tæppetanterne, at vi netop har modtaget en meget generøs donation på 25.000 kr. fra Ellab-fonden i Hillerød! De er så imponerede over det store arbejde, som 143 patchworkere ud over Danmark udfører med egne materialer, at de gerne vil bidrage med midler til at købe stof og mellemfor, så der kan sys endnu flere tæpper.

Så der er pludselig helt andre muligheder, som styregruppen vil forvalte bedst muligt, så der kommer mest muligt ud af dem, og så flest mulige tæppetanter får del i dem.

Det er altså næsten ikke til at fatte!.

En tanke om "Næsten ikke til at holde på.."

  1. Hej Hanne.
    Det er bare så dejligt at alle børn får et tæppe nu.Så de har et dejligt minde om deres ophold.
    Kh fra Laila

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *