Stort arbejdsbord

Dejlig med et stort hæve/sænke-arbejdsbord!

monteringJeg kan næsten have et puttetæppe på bordet, og det betyder ikke noget at rykke det lidt under monteringen, når jeg har limet delene sammen.

Bordet måler 120 x 180 cm, og tæppet her måler 135 x 170 cm.

Det er en modtaget “UFO” = en top af mange små 3 x 3 cm firkanter, der er håndsyet sammen – dejlige farver. Jeg har syet en klar blå og en flot orange på til kanter – det er fra Projekt Puttetæpper’s lager af donerede stoffer, så det er dejligt. Og bagsidestof og mellemfor er sponseret af vores velgører ELLAB-fonden, så det er “kun” arbejdet med montering og quiltning, jeg står for.

Men det er godt at have redskaberne i orden!

3 tanker om "Stort arbejdsbord"

 1. Hej, Hanne! Jeg beundre alle de fine tæpper der bliver fremstillet. Jeg har været i Kollund og se dem. Du skriver at du tit limer? – er det i stedet for at sy sammen og hvad lim er det du bruger. Venlig hilsen Jette Marie

  • Velkommen på bloggen Jette! Ja, det er dejlige tæpper, og vi er stolte af dem.
   Jeg limer i 2 forskellige sammenhænge: Når jeg syr “over pap” = syr lapper sammen, der er overtrukket med stof, så bruger jeg en speciel limpen til at lime kanten af stoffet fast på bagsiden af pappet. http://hannesnetbutik.dk/shop/limpen-fra-sewline-736p.html Det er nemt at lime med denne pen, og det er nemt at pille pappet ud bagefter – dog synes jeg, det er nemmest, hvis man ikke stryger, før pappet er fjernet.
   Nå jeg “sandwicher” et tæppe før quiltning, bruger jeg denne spraylim: http://hannesnetbutik.dk/shop/500-ml-lim-738p.html Den sprayes på vattet (ikke på stoffet) – let, ikke meget, på begge sider, når man lægger bagsidestof, vat og overside sammen. Man glatter lidt, så det ligger tæt og stramt, og jeg sætter nogle sikkerhedsnåle fast, så det ikke løsner sig. Det er meget nemmere end at ri delene sammen, før man quilter.

   • Mange tak for din information, jeg er ved at sy et tæppe til mit længe ventede barnebarn, en lille pige. TAK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *