Skøn æblehøst og rå æblekage

aebler 

Vi var på en dejlig tur til Nordfyn for at plukke æbler, assisteret af næstældste barnebarn, Christian på 12 år, som kan nå højere end mig! Søren sad på en medbragt klapstol og dirigerede!, dvs han bestemte, hvilke sorter, vi plukkede, og var også lidt inde mellem rækkerne af træer for at plukke “Ingrid Marie”.

Der var bare så mange æbler, og der var desværre mange nedfaldne, som går til spilde, for det kan ikke betale sig at samle dem og lave æblemost, som man gjorde engang.

Det kan absolut anbefales at tage en tur ud ad vejen mellem Middelfart og Bogense og finde stedet, lige her .

Her vores høst af “spis-straks-æbler” så saftige, at det løber fra mundvigene, af spis-snart-æbler og gemme-æbler. Vi plukkede 36 kg, og så er de 12 kg, som Christian havde med hjem til sin mor, ikke med på billedet.

Så nu kan jeg lave rå æblekage til Sørens onsdags-bridgeklub, som han har bedt om.

Her er opskriften, som de fleste er vilde med, og som jeg har fået for mange år siden af Tinne, som vi spillede kort med.

Rå Æblekage

Kagecreme:  2½ dl kogende mælk hældes i den sammenrørte blanding af 1 helt æg, 2 spsk. mel, 2 spsk. sukker + evt. vanille, koges op og afkøles.

Rasp ristes på tør pande sammen med sukker, pas på og rør godt, må ikke brænde på. Afkøles og blandes med knuste makroner.

Æbler skylles og rives groft med skal (minus kernehus) direkte ned i skålen

revet æble

Et lag makron/ristet rasp og et lag creme lægges over

rasp

Dette gentages, så der er 2 lag æbler, 2 lag rasp og 2 lag creme.

aeblekage

Flødeskum af 2½ dl piskefløde bredes godt ud, så det “forsegler” æblekagen, for at æblerne ikke skal blive mørke. Der pyntes med ribsgelé. Dækkes med film og sættes i køleskabet. Den skal helst laves forholdsvis kort tid før brug. Men hvis der bliver noget tilovers, kan den godt opbevares koldt til næste dag, tildækket.

Det er en lækkerbidsken! Velbekomme!

11 tanker om "Skøn æblehøst og rå æblekage"

  1. Det lyder da godt nok som en af de kager der skal afprøves! Så må jeg selv eksperimentere lidt med hvad der kan gøre den mere diabetikervenlig ;o)

  2. Mhhh det ser lækkert ud – den skal helt sikkert afprøves.

    Og det kunne være vi skulle en tur til Nordfyn og plukke æbler… Jeg handler ellers nedfaldsæbler i en lille plantage lidt nord for Ørbæk. De koster 3 kr pr kilo, så det er lige til at overkomme 🙂

  3. Den er afprøvet og er bare super lækker – der var kamp til stregen her om at få det sidste i fadet. Så mens mand og datter smovsede det sidste kogte jeg en ny portion creme og satte på køl klar til endnu en æblekage meget snart :o)

  4. Pingback: Sy en lap – strik en maske » Blog arkiv » Kom an snevejr!

  5. Pingback: Sy en lap – strik en maske » Blog arkiv » Æbler – æbler – æbler

  6. Pingback: Hannes rå æblekage - set på HANNES blog om patchwork |

  7. Ja Hanne, rå æblekage er en himmerigsmundfuld! Jeg har lavet min siden jeg tog til CH for 42 år siden. Det eneste der hos min er anderledes end hos din, er , at jeg bruger havregryn istedet for rasp og makroner.
    Herhjemme bliver der aldrig rester af den rå æblekage!!

    Mange hilsner fra Hanne, CH.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *