Hjemme

Nu er Søren heldigvis hjemme igen – og jeg med. Det, der skulle have været en lægesamtale tirsdag formiddag på Randers sygehus, blev til 31 timers ophold på sygehuset! Vi havde en god samtale med overlægen, der mundede ud i – hvad vi godt var klar over – at de ikke kan kurere Sørens lungebetændelse, han er for svag, og at hans cancer er blevet værre. Plejemulighederne blev drøftet, og Søren gjorde klart, at han ikke vil have sin plejeseng flyttet nedenunder, idet han er glad for den ro, han har ovenpå. Iøvrigt er badeværelset ovenpå også meget mere velegnet til at hjælpe ham. Så der blev lagt en plan om hjemsendelse torsdag eller fredag.

Men Søren havde brugt al sin energi og blev meget svag om eftermiddagen og aftenen. Så vores børn blev varslet, og yngstesønnen og svigerdatteren startede straks hjemmefra og kom i løbet af aftenen. De 2 andre havde lige været på besøg. Og da jeg blev tilbudt en seng sat ind til Søren, var jeg godt klar over alvoren.

Vi kom godt igennem natten, og så var der kun én ting, der talte: Søren skulle hjem hurtigst muligt! Så jeg pressede på fra morgenstunden, og heldigvis er personalet utroligt forstående og meget kærlige, Søren har fået megen kærlighed fra de forskellige sygeplejersker i de 14 dage! Så alle praktiske arrangementer, incl. aftale med hjemmeplejen og Falck, blev gennemført.

Datteren og svigerdatteren havde forberedt det herhjemme, ilt var installeret, medicin var hentet på apoteket, naboerne havde sørget for Whisky, og hjemmesygeplejersken kom omgående, da jeg ringede, at vi var hjemme. Og 5 Falckreddere = 2 mandskaber riggede en bærestol til og bar Søren op. Det var meget hårdt for ham det hele. Men der er slet ingen tvivl om, at han har fået sit største ønske opfyldt og er kommet hjem til sin stue, sin egen plejeseng, sin hund – der blev så glad og hilste ham med flere begejstrede slik- og har familien omkring sig.

Jeg er træt efter næsten ingen søvn, men jeg er meget tilfreds med, at det lykkedes!

16 tanker om "Hjemme"

  1. Hej Hanne
    Hvor jeg føler med dig, det er hårdt, dejligt at Søren fik lov til at komme op i sin stue, så kan I begge hygge jer sammen der.
    Mange knus og tanker til dig fra mig.
    Inge

  2. Kære Hanne.
    Jeg har kigget forbi din blog flere gange i dag efter et lille livstegn.
    Da det ikke var der, regnede jeg med, at tingene måske havde udviklet sig. Godt I er hjemme nu i trygge rammer med familien omkring Jer. Prøv at få sovet lidt – det vil gøre dig godt.
    Mange varme tanker til Jer alle sammen – Marianne

  3. Kære Hanne.
    Jeg kender dig ikke, og heller ikke din mand Søren. Men jeg har fulgt med på din blog i et stykke tid, og jeg må indrømme at din beretning griber mig om hjertet. Jeg har brug for at udtrykke min dybeste respekt for dig, og det i går igennem. Og ikke mindst finder du plads til at være både produktiv og kreativ. Imponerende. Sender varme tanker til jer. Knus fra Karina Sloth Hansen

  4. ej, man har det nu altid bedst i sin egen seng derhjemme, og når nu de alligevel sådan set ikke kan “göre” noget for ham, så skal han naturligvis få komme hjem. håber I får hvilet godt efter alle strabadserne.
    kh.fra Island
    Frida

  5. Kære Hanne. Er så gald for at høre, at I nu alle er godt hjemme. Jeg kan godt forstå at det er vigtigt for jer. Sender mange tanker og ønsker om at du får lidt søvn i nat. Kram.

  6. Tak for jeres medfølelse og tanker! Jeg er klar over, at der nogle, der har haft “mistanke” om, at noget var galt.
    Karina, det er vist en nødvendighed for mig at lave noget kreativt med mine hænder, ikke mindst i sådan en situation som nu. Jeg har siddet med et strikketøj ved siden af Søren på sygehuset, for hvad skulle jeg ellers stille op med mig selv? Datteren og jeg har også fået strikket lidt i aften, men vi er trætte.

  7. Kære Hanne & Søren
    Jeg vil sige det samme som Karina, at selvom vi følger med på afstand – Kan vi ikke undgå at blive påvirket af dine indlæg og gøren og laden her på bloggen. Det er lige som at man “føler” man er med i dit liv og oplever glæder og græder sammen med jer over disse ting i oplever. Det er derfor man sommetider kommer i afmagt og ikke har ord til at beskrive det man gerne vil sige til jer. som lige nu, hvor man er fuld af forhåbning om at det nok skal gå alt sammen, fordi man har en vis evne til at skyde det “grimme” fra sig, og kun klynge sig til håbet. Kære Hanne og Søren i er i mine tanker dagligt, og blot at du/i ved at mange ud over den nære familie osse er “tilstede”, gir lidt opmuntring og energi til at fortsætte.
    Kæmp det bedst i har lært og i vinder denne kamp på jeres måde og den måde I ønsker det. Gode tanker og kærlige knuz til jer begge og jeres famile
    Må alt godt komme til den som venter…
    Mange varme hilsner og kærlige tanker til jer
    Fra Lone……..Tak.

  8. Også de aller varmeste tanker fra mig – ligesom de andre, har jeg også været bekymret over ikke at høre nyt fra dig på bloggen som jeg læser fast dagligt.
    Du er et fantastisk ærligt, varmt og kærligt menneske og jeg er sikker på, at nu hvor Søren er hjemme igen, at I skal få en rigtig god tid sammen hvor I kan være om hinanden.

    God bedring til Søren og et stort kram til dig skal du have fra mig.

    Knus, Helle

  9. Hej Hanne.

    Det er imponerende, hvad du kan klare, men du er en gæv kone.
    Vil ønske i får en god tid sammen, det har været en hård tid med sygehus lang væk, nu bliver der ro på i de vante omgivelser.

    Mange kærlige tanker fra Laila

  10. Jeg kender jer kun fra bloggen, men sender mange varme tanker til jer.Godt Søren kom hjem så i kan værer sammen i jeres dejlige hjem.Dejligt at der er famillen til at støtte jer.

  11. Mange varme tanker og kram fra Tranbjerg. Hvor er i heldige at have en så dejlig familie, der hjælper hinanden i denne svære tid.
    Håber at i nu kan få nogle dejlige efterårsdage, men lidt mere ro, end der har været det sidste stykke tid.

    Knus Lene

  12. Kære Hanne
    Jeg har længe fulgt med på din dejlige blog, og beundret din og din mands ukuelig mod og livsvilje i de svære ting i har været igennem.
    Jeg føler med dig/jer i disse dage. Jeg mistede for nylig min mor et svært og opslidende forløb på hospitalet. Af forskellige årsager var det ikke muligt hun kunne være hjemme, men hvor er det godt at I har den mulighed. Men Hanne, husk nu at passe godt på dig selv også, hvis du kører ned kan du jo ikke være noget for Søren.
    Mange varme hilsner til jer begge
    Sonja L

  13. Kære Hanne, jeg har fulgt din blog gennem et stykke tid, og vil blot sige at jeg har stor beundring for din styrke, og er meget imponeret over hvor fantastisk meget du får udrettet.
    Jeg sender varme og gode tanker til dig og din familie
    Jeanette, Virum

  14. Kære Hanne.
    Jeg har ikke været hjemme de sidste dage, da jeg kom hjem – tænkte jeg straks på jer, da der ikke var nogen nyhedsmail. Hvor er jeg glad for, at I nu begge er hjemme igen. Godt for jer at være i de vante omgivelser og med god hjælp.
    Jeg håber ikke, at den kommende tid bliver alt for streng – men husk nu også, at du har brug for hvile. Dejligt, I har så søde børn/svigerbørn og børnebørn.
    Knus til jer begge og de kærligste tanker fra Kirsten.

  15. Kære Hanne!
    Jeg kender ikke personligt dig og din familie, men jeg har gennem et stykke tid fulgt din blog. Jeg beundrer din styrke! Pas på dig selv i denne svære tid. Mange hilsner til dig, Søren og hele din familie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *