Gentagelse af kendte mønstre

Når jeg har strikket eller syet noget i et mønster, jeg blir rigtig glad for, kan jeg godt lide at strikke el. sy det igen – igen!

Det er det samme med bøger og film – jeg elsker at læse en rigtig god bog igen, måske efter nogle år, og måske igen efter yderligere nogle år!

Som nogle måske husker, strikkede jeg sidste år denne lille vest i vendestrik og regnbuefarver til Christina, men desværre var hendes mor kommet til at vaske den for varmt i maskinen her i foråret, så den fik en ny ejer, og Christina må selvfølgelig have en ny.

Hold da op, hvor det går stærkt – jeg kan nærmest ikke slippe strikketøjet, så dejligt er det at komme til at strikke den model igen! Garnet er dejligt at strikke af, modellen er sjov, fordi der hele tiden sker noget, og så er det jo bare retstrik derudaf!

Faktisk har jeg længe haft lyst til at strikke en trøje mere til mig selv som denne:

i mere dæmpede regnbuefarver, og jeg har også garnet liggende klar. Men måske er der én, der skal have den samme trøje, før jeg strikker min egen: den ene svigerdatter har ønsket sig en varm trøje, så måske vil hun have samme model? – i de farver, hun bryder sig om.

Jeg slog egentlig op til vesten, fordi jeg skal have et let strikketøj med i bussen på fredag, hvor jeg har meldt mig på en tur til Amalienborg for at se kronprinsparrets nyrenoverede bolig. Men det går nærmest så stærkt, at jeg er færdig inden?

Jeg strikkede også denne og denne .

Fakta: Mønster på Vest/cardigan i vendestrik fra Katrinelund

Garn: Kauni, ensfarvet + multifarvet effektgarn

Gem

15 tanker om "Gentagelse af kendte mønstre"

 1. Enig.
  Jeg er lige startet på denne trøje til mig selv i lyng / blomme farver og regnede med at det skulle tage det meste af efteråret at strikke den, men jeg blev klogere. Jeg er allerede forbi første ærme 🙂

 2. Hej Hanne
  Forstår din glæde ved at strikke denne. Den er virkelig dejlig og så strikket i regnbuegarnet så er den da forrygende ;-)Og med det tempo du har på, ka det blive til mange.
  Sidder lige og overvejer om ikke jeg skulle bestille den, måske som jakke.
  Hilsen og solskin i en næsten ubrugt uge 😉
  Mona

 3. Jeg forstår din begejstring–Jeg har selv lavet en god del her–er også vild med de modeller. Har du kigget på Tante Grøns sider–Hun har den sødeste lille vest til piger–Jeg har også lavet den ,og hun har brugt Zauerball i stedet for Kauni –Super farver og dejlig blødt
  VH
  Helle

 4. Pingback: Sy en lap – strik en maske » Blog arkiv » Det var ikke planlagt..

  • Hej Gitte. Opskriften er fra Gårdbutikken Katrinelund, se: http://lenep-katrinelund.dk/veste
   Den lille pigevest har jeg strikket i str. Small og selv ændret den lidt, så den blev mindre.
   Katrinelund / Len har ophørsudsalg på Kauni lige nu, så du kan score et rigtig godt tilbud!

   • Øv, jeg kan ikke komme ind på Katrinelund og finde opskriften, nok fordi butikken er lukket – er der nogen der ved hvem man kan kontakte for, at få opskriften?
    Mvh. Christina

    • Hej Christina. Jeg har kontakt til Lene Petersen, og hun har tidligere skrevet til mig:
     ” Hvis det er jakke og vest i vendestrik, så har Hendes Verden købt rettighederne. Bluse i vendestrik har jeg selv rettigheden til og kan godt sælge. Folk kan kontakte mig på messenger. Den kan jeg godt sælge opskrifter til. Jeg kan sende som pdf fil og man kan betale med MobilePay. Men sig at man skal sende en privat besked ellers er det ikke sikkert at jeg reagerer.”

     • Hejsa

      Jeg er interesseret i denne vendestrik jakkes opskrift.
      Hvor finder jeg dig på Facebook.

      Mvh Louise

     • Hej Louise, som du kan se ovenfor i mit svar til Christina, så har Hendes Verden købt rettigheden til “Jakke i Vendestrik”, så du kan skrive til dem.
      Venlig hilsen Hanne

  • Jeg ser først nu dit spørgsmål.
   Som jeg har skrevet ovenfor, har ugebladet “Hendes Verden” købt opskriften til “Vest i Vendestrik” af Lene Pedersen, som har lukket sin butik nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *