Glad!

Man kan da kun være glad, når har lov at være den, der i samme måned ekspederer ikke bare én men 2 store læs puttetæpper, som skal glæde nogle børn, der trænger til lidt ekstra omsorg!

Den 1. september afleverede jeg 50 tæpper på Julemærkehjemmet Kildemose v/Frederiksværk – og i dag kørte jeg sammen med Birgith, som er en meget flittig og dygtig tæppetante, til Fjordmark i Kollund med 31 puttetæpper.

Det er altid så hyggeligt at gæste Fjordmark, vi bliver budt på en kop kaffe, en ostemad på grovbrød og nogle lækre, sunde “snacks”. Og så får vi en hyggelig snak med forstander Vibeke, som fortæller sjove oplevelser, ikke bare med børnene, men også med sponsorer og gæster (de har MANGE gæster til kaffe el. spisning), som spytter i den “bøsse”, der driver hjemmene!

Tæpperne bliver pakket ud af nogle børn i deres hal og bredt ud på gulvet, hvor man kan fotografere dem oppe fra den svalegang, hvor motionsredskaberne står.

Børnene er meget interesserede i de forskellige tæpper, og jeg lover, at der er stor forskel på, hvad de synes bedst om! De vil også gerne vide, hvilke tæpper, vi selv har syet. I dag var der ét tæppe, jeg helt selv har syet, men også mange, som jeg har haft en finger med i, enten syet blokke sammen eller syet lukkekant på (mange!).

Og Birgith havde syet disse 2 flotte tæpper færdige, som andre har påbegyndt:

Blokkene til dette tæppe er syet og quiltet af en nu afdød patchworker, hvis veninder syntes, det skulle være puttetæppe. Birgith har føjet det sammen med en særlig teknik og har syet kanter på – det er da blevet flot!

Dette tæppe består af blokke, syet af én, vi ikke har navn på, og dem har Birgith føjet sammen med samme teknik, hvor de smalle strimler binder tæppet sammen bå for- og bagside samtidig.

Der verserer indimellem nogle misforståelser omkring tæpperne: “Får de lov at beholde tæpperne – jeg troede, de kun havde dem, mens de bor på hjemmet!”

“Sætter børnene pris på tæpperne?”

I går fik jeg dette spørgsmål: “Kan I blive ved med at komme af med tæpperne?” – Altså, da var jeg lige målløs et øjeblik! Jeg spurgte, om spørgeren var klar over, hvor mange børn, der har ophold på et julemærkehjem? – Nej, det vidste hun ikke, og da jeg fortalte, at det nu er 1.000 børn om året, og at de alle får et “puttetæppe” = et patchworktæppe, stort nok til, at det kan følge dem resten af livet – ja, så var det hende, der blev målløs, det havde hun ikke forestillet sig!

Vi håber, at det kan fortsætte med at være muligt at give hver af de 1.000 børn et personligt, fint tæppe! Men det vil selvfølgelig være usikkert, om der fortsat er så mange, der vil være med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *